DBU årsmøde

24.02.2001 00:00

Finn Andersen og Per Bjerregaard deltog for Brøndby IF. Flemming Østergaard deltog for Svendborg og ikke for FCK. Henning R. Jensen blev mod alle spådomme genvalgt til næstformand for DBU. Ganske vist med et smalt flertal. Repræsentantskabet stemte mod et forslag, der skulle give DBU mulighed for at forhandle størrelsen på banelejen, når der blev spillet DONG Cup-finaler i Parken. Forretningsudvalget blev udvidet til 5 personer selvom mange i salen mener, at dette udvalg er et levn fra fortiden og burde nedlægges.

Så det kan konstateres, at alt var ved det gamle på DBU's årsmøde.

De seneste ugers skriverier i medierne om, at der var indgået hemmelig pagt mellem Divisionsklubberne og JBU blev altså manet til jorden. Havde der været en sådan hemmelig aftale, var Benny Hansen fra JBU blevet valgt til ny næstformand.

Det, der var tale om, var, at JBU og repræsentanter for klubbene havde drøftet fremtidig struktur, decentralisering og størrelsen på DBU's formue.

Inden det kom til valg, nåede såvel DBU's formand som kasserer - og med dem andre fremtrædende fodboldpolitikere - at love forsamlingen, at det var på tide at få set på DBU's struktur, og formandennævnte endda i sin tale, at den genvalgte næstformand ville det samme, og kassereren tillige, at han fandt formuen lige i overkanten og var klar til drøftelse herom..

Så der skete alligevel en del. Det er nu forsamlingens opgave at holde fast i disse løfter. Ret beset er det vigtigste for dansk fodbold, at strukturen tilpasses samfundsudviklingen og nutidens forventninger, og i hvert fald langt vigtigere end, hvem der sidder på næstformandsstolen.

Forhåbentlig har den bitre personstrid banet vejen for, at det bliver en selvfølge, at alle fraktioner i dansk fodbold får både ansvar og kompetence i de kommende år.