Begivenhedsrig uge

27.02.2001 00:00

En begivenhedsrig uge er slut. Vi har haft en glimrende træningslejr med hele spillertruppen på La Manga i Spanien. Fin træning under perfekte forhold. 3 gode træningskampe, hvor vi ganske vist tabte den sidste mod norske Stabæk. Uheldigt dog, at 2 af vore forsvarsspillere Per Nielsen og Auri Skarbalius måtte forlade banen med skader. Heldigvis ser det ikke ud til, at skaderne får betydning for vores startopstilling mod OB.

Vi har haft et 3 dages bestyrelsesseminar på La Manga. Fint arrangement, hvor vore aktuelle svagheder og styrker blev vendt og drejet, men vigtigere, at der blev set fremad, såvel sportsligt som økonomisk. Det man kunne kalde ?Det nye Brøndby IF? - med et stort flot og topmoderne stadion med faciliteter med mange anvendelsesmuligheder ? blev selvsagt grundigt analyseret, også de sportslige muligheder på kort og lang sigt i lyset af bl.a. de aktuelle transferdrøftelser i EU, talentudviklingen, sponsorudviklingen o.s.v.

Der er mange muligheder for Brøndby IF i de kommende år, og vi er klar til at realisere planerne.

DBU møde med stærke følelser

Ugens store mediehøjdepunkt rent fodboldmæssigt var DBU?s årsmøde. Det blev egentlig et ubehageligt møde. Valg til næstformandsposten gjorde det ubehageligt. Et valg mellem 2 mænd, der begge har arbejdet i en menneskealder for dansk fodbold.

Den ene af disse havde forud for valget givet udtryk for et ønske om at bryde barriererne ned i dansk fodbold. Den anden havde bagt lidt videre på mistilliden mellem divisionsklubberne på den ene side og unionerne på den anden side. Forhåbentligt var det ikke disse forhold, der blev udslagsgivende. Det endte vel nærmest med at blive et valg på følelser. Dygtigt gennemført af DBU?s formand Poul Hyldgaard. Men uanset, hvem der blev vinderen, så var det synd for taberen. Ingen af de 2 havde fortjent at være taber i dette medieorgie.

Jeg håber, at valget trods alt har skabt basis for, at vi får gang i en fælles indsats for fodbolden i Danmark. Valget var så tæt, at det må stå klart at vejen frem er bredt samarbejde. At de få ?krigere?, der er tilbage i dansk fodbold topledelse bliver klar over, at krigen mellem unionerne og divisionsklubberne for længst er slut. Det gælder vores fælles fremtid i unionerne og eliteklubberne.

Det er nødvendigt med en fælles indsats til gavn for dansk fodbold. Vi må have stoppet nedturen på den europæiske klubrangliste. Det er en fællesopgave for klubberne og DBU. Det er ikke nok for DBU udelukkende at satse på landsholdet.

Det har man for længst fundet ud af i vore 2 nabolande Sverige og Norge. I et tæt samarbejde har forbund og klubber sat kursen på ranglisten den modsatte vej. Midlerne har bl.a. været modernisering af strukturerne i forbundene, fælles indsats for at forøge indtægterne til fodbolden, men også tilskud til klubbernes vintertræningslejre på La Manga, fælles indsats i etableringen af fodboldgymnasier, o.s.v.

Tillid og samarbejde frem for grøftegravning er vejen frem for dansk fodbold.

Herhjemme bliver der eksempelvis talt og skrevet om komplot og konspiration, når klubledere mødes med unionsledere for at diskutere strukturændringer til gavn for dansk fodbold generelt, f. eks. nogle af ovennævnte tiltag med opmærksomheden vendt mod det der sker i vore nabolande. Vi har ikke råd til, at der konstant bæres ved til dette kunstige skel, der går tilbage til tiden for 10-12 år siden, hvor Divisionsforeningen og FLU kæmpede en indædt kamp med Hans Bjerg-Pedersen og Carl Pedersen som frontkæmperne.

Ærlig talt. Undertegnede er som direktør i Brøndby IF naturligvis repræsentant for eliten i dansk fodbold, men samtidig som formand for klubben repræsentant for bredden i dansk fodbold, da vi har hele 86 fodboldhold i Brøndby. De fleste naturligvis tilhørende det man kunne kalde ?bredden?.

Man kan nu frygte, at det næste år blive ?spildt? med det næste personvalg: ?Hvem skal være Hyldgaards efterfølger.

Jeg har dog med glæde konstateret, at Michael Hyldgaard fra AGF, der som bekendt er søn af DBU?s formand er helt enig med mig i, at der snarest må en strukturændring til i DBU. Jeg håber famliebåndene åbner for et nyt og reelt intenst samarbejde i dansk fodbold. Jeg bemærkede også, at Poul Hyldgaard nævnte det i sin tale. Lad os komme i gang. Det haster !

Ja, det er vel naturligt nok, at man tillader sig at tænke lidt overordnede fodboldtanker i forbindelse med det årlige DBU møde. Det kan godt give anledning til lidt tristesse, men ellers er det naturligvis den forestående Faxe Kondi Liga start, der optager tankerne. I den kommende uge arter vejret sig forhåbentlig godt, så vi kan forberede os bedst muligt til sidste træningskamp på søndag mod Viking, Stavanger. Det gælder ogsåom at få styr på småskaderne og få holdet finpudset til forårets mange vanskelige opgaver.

Per Bjerregaard