Åge Hareide: Det gode kollektiv

14.02.2001 00:00

Nyligt hjemvendt fra en træningstur til Asien og allerede parat til at tage af sted til La Manga for der at spille mod andre nordiske hold reflekterer cheftræner Åge Hareide over formålet med disse træningsture:

- Det handler først og fremmest om at styrke sammenholdet mellem spillerne. De sociale oplevelser vi deler når vi rejser sammen, er med til at svejse holdet bedre sammen. Det betyder at vi som kollektiv kan fungere meget bedre, og det smitter af på spillet på banen. Vi har en masse dygtige individualister i truppen som når de arbejder med og for hinanden, udgør et utrolig stærkt hold. Det socialeekt er kernen i Brøndby IF, og det skal vi holde fast i og udnytte til vores fordel, lyder det fra Hareide.

Spansk eksamen

Hvor kampene i Asien - mod bl.a. landsholdene fra Singapore og Kuwait - primært fokuserede på at prøve så mange spillere i de forskellige positioner på banen, bliver turen til La Manga i højere grad en eksamen.

- Især de sidste kampe i Spanien bliver afgørende for holdopstillingen den 11. marts mod OB, hvor vi jo må se bort fra både Mikkel Jensen og Krister Nordin der begge er karantæneramte. Jeg har efterhånden fået et positivt problem når jeg skal sætte holdet. Oumar Barro og Søren Kroghs indsats i træningskampen mod Trelleborg i lørdags gjorde det bestemt ikke lettere.

Netop den kamp fremhæver Åge Hareide som en af optaktens bedste kampe hvor spillerne stod distancen både forsvars- og angrebsmæssigt.

- Nu var det kun en træningskamp, men alligevel har den en vis betydning. Sejren forleden er med til at give ekstra selvtillid og dermed også til at gøre os mere trygge. Vi beviser jo netop at vi har en solid trup med mange spillere klar til at tage over hvis vi bliver ramt af skader.

Og netop dét at forbedre reserverne står højt på cheftrænerens plan for foråret. Udskiftningsspillerne kommer således i øget fokus:

Fokus: uafhængighed

- Vi skal gøre nummer 12, 13, 14 og så videre endnu bedre. Og det skal netop gøre os immune over for skader. Kort sagt, vi skal være uafhængige af alle de episoder der indirekte har indflydelse på spillet. Det kan vi gøre ved at have en reservebænk der når som helst kan træde ind på banen.

Truppen rejser til Spanien på lørdag og vender hjem 25. februar.