Til højrebenet

09.12.2001 00:00

- Når vi spiller op til vores bedste, kan ingen følge med. I dag gjorde vi simpelt hen FCK'erne mindre gode. Så kontant opridser 100 kamp-jubilaren Dan Anton Johansen situationen efter dagens 1-0 sejr over lokalrivalerne fra F.C. København foran mere end 18.000 tilskuere på Brøndby Stadion.

Vel blev det ikke en kamp med et væld af tekniske lækkerier, men i stedet demonstrerede Brøndby-spillerne et fysisk overtag og en kampvilje selv ikke holdet fra den indre by kunne hamle op med. Der blev fightet til den store guldmedalje som nu er kommet betragteligt nærmere. I hvert fald fører Brøndby nu SAS Ligaen med 10 point ned til de nærmeste konkurrenter.

- Man skal passe på hvad man siger, men man kan vel roligt sige at DM nu ligger lige til højrebenet, lød det fra Allan Ravn som i de sidste minutter af første halvleg erstattede en skadet Mattias Jonson på banen.

Ruben Bagger bragte tidligt i kampen Brøndby IF i front. Det skete på et ganske enkelt eksemplarisk forarbejde af Rafal Niznik. Hvad der skete herefter, kan vel bedst af alt karakteriseres som kamp. Dommer Steen Pedersen mistede simpelt hen grebet om opgøret, hvilket begge hold benyttede sig af.

- I forhold til det dårlige spil vi præsterede i kampene mod Silkeborg og Lyngby og den lige frem katastrofale anden halvleg vi spillede mod Parma, kører vi nu i et helt andet gear. Vi skaber chancer og scorer mål. Så enkelt kan det siges, lød det fra den arbejdsomme Ravn.

Zuma, FCK's ellers så frygtede spydspids fik aldrig et ben til jorden. Det sørgede Brøndbys bundstabile venstreback Auri Skarbalius for. Belønningen:Udnævnelse til Man of the match, i hvilket kun Onsides seere var uenige. De kårede i stedet Brøndbys Magnus Svensson som kun kan ærge sig over at London, Berlin og New York maraton løbes samtidigt. I så fald ville han vinde dem alle.

- Der var kræfterne til forskel. Vi spillede vores eget spil og kæmpede til det sidste, og sådan skal vi også vinde DM. Det må ikke glippe. Det skal være nu, lød det fra den sympatiske litauer efter kampen.

Reglen foreskriver at har Brøndby spillet dårligt, skal der arbejdes ekstra hårdt for at få cheftræner Åge Hareides mund på gled, har holdet vundet en kamp med godt spil, er det tilsvarende lettere. I dag var dog undtagelsen der bekræfter reglen. Den temmelig lykkelige træner havde kun dette at sige:

- Det var en mandfolkeindsats, en fantastisk fight. Alle spillerne må gerne møde igen den 8. januar.

Glædelig jul og godt nytår!

Kampforløb: Brøndby IF - F.C. København