Sjusk!

02.12.2001 00:00

En stadionspeaker har mange opgaver. En af dem er at efterlyse folk og bortkomne genstande. Efter første halvleg på et mere end halvtomt Lyngby Stadion sad man og håbede at Lyngby-speakeren ville bede spillerne fra Brøndby IF om at komme på banen. På det tidspunkt var Lyngby fortjent foran 2-0 i deres nok sidste kamp som SAS Liga-mandskab.

- Konkurs eller ej. Lyngby var i første halvleg væsentligt skarpere end os. Selv om vi havde bolden mest, var der intet konstruktivt i vores spil. I stedet sendte vi den ene lange, høje bold fremad banen efter den anden, og det fik vi som alle kunne se, ikke noget ud af, lød den nøgterne vurdering fra Brøndbys Mads Jørgensen der erstattede Magnus Svensson i pausen og dermed vendte tilbage til grønsværen efter den ledbåndsskade han pådrog sig i udekampen mod AGF tidligere på efteråret.

Bagud 0-2 ved begyndelsen af anden halvleg fik Brøndby-spillerne sat tempo på spillet og fik fightet sig tilbage i kampen. Det var dog stadig så som så med strukturen i spillet; de fleste afleveringer lå alle andre steder end for foden af holdkammeraterne, og der blev vundet meget få andenbolde. At der kom vilje i spillet var dog nok. Ruben Bagger fik presset Martin Birn til et score i eget net, og Mads Jørgensen udlignede med sit drøn af et mål til 2-2. Da troede de fleste af de godt 2.400 tilskuere på Lyngby Stadion at Brøndby-sejren var i hus, og det billede blev kun forstærket da dommer Steen Pedersen dømte straffespark til Brøndby IF. Desværre formåede den nykårede Årets Spiller, Krister Nordin, ikke at bringe sit hold i front.

- Man kan godt sige at vi med kun ét point i to kampe nu er kommet ned på jorden igen efter den fantastiske indsats mod Parma, og i første halvleg føltes det også nærmere som om vi stadig sad i omklædningsrummet da kampen blev fløjtet i gang, rekapitulerede Peter Madsen, mens holdlæge Per Bjerregaard tilså hans betændte storetå.

At den noget specielle stemning der omgærdede aftenens kamp, ikke kun var forbeholdt dem med kongeblå hjerter, fik Peter Madsen & Co. at føle i nærkampene. Og helt retfærdigt var det nok ikke at Lyngby ved kampens afslutning stadig havde 11 mand på banen.

Om dagens Brøndby-indsats er en forklaring på hvorfor man normalt ikke spiller liga-fodbold i Danmark i julemåneden, er nok tvivlsomt. Ikke desto mindre har Brøndby-holdet nu i de to seneste kampe virket en smule blodfattigt.

- I anden halvleg synes jeg at vi kommer godt med igen. Vi viser noget af den samme indstilling som Lyngby viste gennem hele kampen, men vi er nok ved at være en smule slidte, og vi har stadig to utrolig vigtige kampe inden vi på næste søndag kan gå på ferie. Men det bliver to helt andre kampe end det vi så i dag, lover Peter Madsen.

I parentes bemærket viser vores modstander i torsdagens UEFA Cup-kamp heller ikke skræmmende styrke. Således blev det i dag til et 2-3 nederlag til Udinese.

Kampforløb: Lyngby FC - Brøndby IF