Backe: Back to basics

08.12.2001 00:00

Sidst Brøndby og FCK mødtes, vandt Brøndby 2-0 på Brøndby Stadion. Dagen efter denne kamp overtog Hans Back trænerposten i FCK, menhan nåede dog at overvære kampen fra tribunen:

- Jeg følte så at sige, at Brøndbys sejr var fortjent. Brøndby kontrollerede kampen, og FCK skabte ikke mange målchancer, selvom det blev lidt bedre i 2. halvleg.

Det er vel i høj grad Hans Backes fortjeneste, at FCK igen har fundet en stabil rytme, og især den defensive organisation, er der blevet arbejdet meget med.

- Vi har trænet meget formationstræning. Vi har arbejdet meget med vores forsvarsspil. Man kan sige, at vi har forsøgt at finde ?back to basics?. De senesteto-tre uger er vi dog også begyndt at træne angrebsspillet.

FCK er igen at finde i toppen, og Hans Backe har da også været fint tilfreds med udviklingen.

- Jeg er meget tilfreds. Jeg er næsten overrasket over, hvor godt det er gået. Vi har været utroligt stabile defensivt, og det er også gået ganske godt offensivt. Vi bliver dog ved med at repetere, samtidig med at vi finsliber detaljerne.

Søndagens kamp på Brøndby Stadion ser Hans Backe, ikke overraskende, som ganske afgørende.

Det er en relativt afgørende kamp. Det har stor betydning, om vi erfire eller 10 point bagud efter kampen. 10 point er meget at skulle indhente på et tophold. Derby-kampene er helt åbne, og det bliver sikkert tilfældigheder, der kommer til at afgøre kampen.

Kampen vil sikkert blive præget af mange nærkampe; der vil blive givet og taget fra begge sider. Det er vanskeligt at sige, om et af holdene vil komme til at kontrollere kampen; det er to hold, der er meget lig hinanden i kvaliteter.