Videre!

23.08.2001 00:00

Brøndby IF er med i bowlen når UEFA i morgen trækker lod til UEFA Cup'ens første runde. Det blev en realitet efter aftenens returkamp på Tolka Park i Dublin mod de irske vicemestre fra Shelbourne FC.

Godt 3.000 vidner så Ruben Bagger kanonere Brøndby i front efter 12 minutters spil. Mads Jørgensen gjorde det til 2-0 i anden halvleg. Peter Madsen afsluttede målscoringen i kampens sidste fase. Dermed har begge Brøndby IF's nykårede repræsentanter i landsholdstruppen scoret før landstræner Morten Olsen på lørdag barberer sin 25 mandstrup ned.

- Det gik jo som vi havde håbet. Vi scorer tidligt i kampen, og det giver os tryghed. På det tidspunkt er Shelbourne reelt ude, vurderer målscoreren til 3-0, Peter Madsen.

Shelbourne var før kampen udråbt til et fysisk fightende hold der ofte havde svært ved at se hvornår de gik over den berømte streg. I aftenens kamp gjorde de dog deres for at modbevise den opfattelse. I flere perioder af kampen præsterede de ganske pænt kombinationsspil, og de tilspillede sig flere store chancer som de dog brændte én efter én. Her slog måske den manglende modenhed til at koncentrere sig som Shels' cheftræner, Dermot Keely, på onsdagens pressemøde vurderer som en af sit holds største svagheder.

- De var jo ikke decideret dårlige. De spillede udmærket, men manglede i den grad skarphed foran mål, og så gav vi dem måske lidt mere plads end vi normalt ville gøre netop fordi deres vej tilbage - bagud 0-1 - var så uendelig lang, fortsætter den nykårede landsholdsspiller.

Det var naturligvis en glad cheftræner der under sin omklædning efter kampen kommenterede resultatet.

- Resultatet siger det hele. Nu skal vi bare håbe på at vi trækker en modstander der på papieret er tilstrækkelig svag. Vi skal helst undgå de dag-lange flyrejser til et sted i Østeuropa vi aldrig har hørt om. En modstander fra Skandinavien eller Luxembourg vil være helt perfekt, kommer det med et glimt i øjet fra Åge Hareide der nu er kommet et skridt videre i sine bestræbelse på at genrejse Brøndby i europæisk sammenhæng.

Nytiltrådte Peter Degn blev skiftet ind i anden halvleg, og dermed fik han Europa Cup-debut for Brøndby IF. Hans vurdering af kampforløbet lægger sig i kølvandet af Peter Madsens. Set fra sidelinjen var resultatet dog nok mere interessant end selve kampen:

- At vi får scoret så tidligt i kampen, giver os selvfølgelig den tryghed vi har behov for, men måske kommer målet for tidligt. Vi har jo på det tidspunkt reelt lukket kampen og skal herefter blot have tiden til at gå, og det påvirker den måde vi spiller på. Vi bliver lidt for ukoncentrerede og overlader meget til Shelbourne, påpeger den tidlige AGF- og Everton-spiller.

Debut'en kunne være blevet en drømmedebut hvis Peters skud mod Shelbourne-målet ikke var strøget ved siden af, men det tager han helt roligt. I stedet glæder han sig over at have prøvet at være med på holdet.

- Jeg gemmer mine mål til et vigtigere tidspunkt. Vi er videre. Det er det vigtigste!

Læs mere om kampens forløbog se billeder fra Dublin.