Uafgjort mod Fortuna

19.08.2001 00:00

Efter onsdagens nederlag til mestrene fra OB skulle spillerne fra Brøndbys Elitedamehold idag mod Fortuna Hjørring bevise at de har tænkt sig at gøre sig gældende i toppen af dansk damefodbold. På forhånd var Brøndby dog handicappet af at Anna Jørgensen måtte stå over med en skade og af at den islandske landsholdspiller Gudlaug Jonsdottir søndag morgen måtte flyves hjem til Brøndby efter at havde spillet landskamp mod Rusland.

Men det startede ganske glimrende. Allerede efter 11 minutter slap Gudlaug Jonsdottir fri i højre side hvorefter hun sendte et perfekt indlæg ind foran mål hvor hyperfarlige Christina Jørli glidende scorede sikkert bag Fortunas keeper Dorthe Larsen. Målet var kulminationen på et forrygende første kvarter hvor Fortuna var presset i bund. Men efter Brøndbyscoringen arbejdede Fortuna sig ind i kampen og på to scoringer i det 30. og 34. minut var kampen pludselig vendt.

I anden halvleg skulle der dog kun gå 3-4 minutter før Gudlaug Jonsdottir havde bragt balance i regnskabet. Spillet helt fri i højre side af feltet af Christina Jørli, sendte Gudlaug iskoldt bolden forbi den fremstormende Fortunakeeper og i nettet. I resten af kampen stod der Brøndby på det meste men en storspillende Dorthe Larsen i Fortunas mål var hovedårsagen til at Fortuna fik point med hjem.

Brøndby IF's startopstilling:

Tine Cederkvist
Mia Olsen
Mitzi Møller
Gitte Andersen
Ann Sophie Larsen
Anja Thorsen
Janni L. Johansen
Cathrine P. Sørensen
Julie Rydahl
Gudlaug Jonsdottir
Christian Jørli

Bænken:

Anne S. Nielsen
Cecilie V. Pedersen
Lea S. Christensen

Mål:
11. 1-0 Christina Jørli
49. 2-2 Gudlaug Jonsdottir

Udskiftninger Brøndby IF:
46. Anne S. Nielsen ind - Mia Olsen ud
56. Cecilie V. Pedersen ind - Anja Thorsen ud

Gudlaug Jonsdottir udligner til 2-2

Midtbanedirigenten Janni L. Johansen og målscoreren til 1-0 Christina Jørli venter på hjørnespark

Cathrine P. Sørensen og Janni L. Johansen i hård kamp om bolden