Torden-dans

05.08.2001 00:00

Regndråbernes størrelse nærmede sig meloner, og lynene dansede på himlen over Brøndby Stadion mens Brøndby-spillerne kastede det ene angreb efter det andet frem mod et OB-holdder var presset i bund det meste af tiden.

Sådan må de 12.300 tilskuere på Brøndby Stadion have oplevet 2. halvleg af kampen mod OB. Der faldt ingen Brøndby-scoringer, til gengæld gjorde OB heller ikke noget for at holde Brøndby-keeper Mogens Krogh varm.Scoringer faldt der derimod 45 minutter og en pause forinden, da Mattias Jonson svingede venstrebenet og sendtebolden op i fjerneste hjørne. Kort derefter sørgede Mads Jørgensen for at gøre det til 2-0 - hans tredje mål i lige så mange kampe.

- Det tegner godt det her. Der er ikke én af os som spiller dårligt i dag. Alle lever til fulde op til det niveau man skal have som Brøndby-spiller. Vi vinder ikke fordi OB var dårlige, men fordi vi var bedre, analyserer en gennemblødt Mads Jørgensen efter kampen.

Allerede på torsdag skal Brøndby-spillerne i kamp igen. Denne gang gælder det kvalifikationen til UEFA Cup'en hvor irske Shelbourne FC skal besejres hvis Brøndby IF skal leve op til sine forventninger.

- Det bliver utroligt spændende at komme til at spille europæisk fodbold. Det bliver min første europæiske kamp, og det er det jeg kom til Brøndby for at opleve, lyder det fra Europa-novicen Mads Jørgensen der forsikrer at der i hvert fald ikke fra hans side kommer til at mangle motivation selv om Shelbourne ikke siger ham noget som helst.

Det var bestemt ikke en utilfreds cheftræner der efter kampen gav sin vurdering af indsatsen, men han var heller ikke ovenud lykkelig hvilket han flere gange gav udtryk for i sine kommentarer fra trænerboksen.

- Igen i dag demonstrerer vi en fantastisk holdindsats. Vi får tre point til forsvaret af førstepladsen. Alligevel skal vi straffe OB meget hårdere end vi gør. Vi skal lukke kampen med flere mål, for vi har chancerne, og de hænger ikke på træerne i europæisk fodbold. Nu skal vi nulstille i forhold til de kampe vi allerede har spillet. Vi må ikke blive for overmodige - kampen skal rent faktisk spilles før end vi er videre, formaner cheftræneren.

På grund af Dan Anton Johansens sygdom overlod Åge i dagens kamp pladsen som højre back til unge Michael Ribers. En disposition der var så vellykket at Ribers blev kåret til Man of the match.

- Michael spiller en meget fornuft kamp. Han har fart i kroppen og en en af vores fysisk bedste spillere, og mod OB viser han at han ikke er bange for at tage et ansvar og vokser med opgaven, og det er netop derfor at unge spillere som ham skal have chancen, lyder de rosende ord fra Åge.

Michael Ribers har utvivlsomt fået selvtillid af sin optræden mod OB, og det er ifølge Kenneth Rasmussen noget der smitter af på hele holdet.

- I forsvaret har vi i tre kampe kun lukket ét mål ind, samtidig har vi fået gang i målscoringen. Vi har fået et utrolig fornuftigt afsæt på sæsonen, og hver kamp vi spiller sådan her, styrker vores selvtillid og tvinger os til hele tiden at leve op til de gode præstationer.

Allerede på torsdag melder sig nye forventninger. Her skal holdet tage det første skridt mod dette års UEFA Cup.

Se OB-kampens forløb her