Storm over Esbjerg

26.08.2001 00:00

Få timer før kampstart haglede lynene ned over Esbjerg Idrætspark, men det var intet imod det uvejr de blå-gule lod regne ned over Viggo Jensens sagesløse tropper nogle timer senere. 0-7 ville måltavlen have vist hvis et lyn ikke havde sat den ud af funktion forinden. Dermed udviskede Brøndby-spillerne den hidtidige sejrsrekord i bedste række ? 7-1 - sat i premierekampen mod B1909 og bekræftet på udebane i Silkeborg sidste år.

9.334 så Per Nielsen åbne scoringen med en behersket helflugter fra straffesparkspletten. Herefter fulgte Ruben Bagger op med en soloopvisning der resulterede i 2-0, mens Peter Madsen sluttede første halvleg af med 3-0.

Forinden havde Esbjerg givet flere prøver på hvorfor de mener de hører hjemme i Superligaen. De flyttede fra første fløjt spillet højt op på Brøndbys banehalvdel og tilspillede sig flere store tilbud som dog alle blev klaret af Mogens Krogh der stod en af de kampe hvor intet slap forbi ham.

Det var et væsentligt mere offensivt Brøndby-hold der løb på banen til anden halvleg. Nu var det Esbjergs tur til at blive sat under pres på egen banehalvdel. Peter Madsen gør det til 4-0, og kort tid derefter sender han en høj bold ind i feltet hvor Mads Jørgensen uhindret kan heade den i mål. 5-0 til Brøndby.Per Nielsen med sit andet mål til 6-0 og afslutningsvis igen Peter Madsen til 7-0 med sin tredje scoring i kampen. Bedre anbefaling kunne Peter ikke have givet sig selv på dagen hvor landstræner Morten Olsen udtager truppen til onsdagens landskamp mod Nordirland.

- Det vigtigste er at vi vinder kampen og får de tre point. Herefter kan vi glæde os over vi scorede så mange som tilfældet er. Men jeg er ikke helt tilfreds. Selv om vi er klart mere effektive end Esbjerg, så må vi ikke brænde så mange chancer og løbe offside som vi gør i dag, vurderede cheftræner Åge Hareide efter 7-0 sejren.

Det er dog ikke første gang at Åge oplever en 7-0 sejr. Det kunststykke har han før gentaget som træner som sin norske klub, Molde.

Nøjagtigt som i torsdagens udekamp mod Shelbourne stod Ruben Bagger for kampens mål. Selv fortæller han:

- Da jeg endelig så Peter Madsen , var det for sent til at aflevere, og så forsøgte jeg selv, lyder det beskedent fra frontløberen.

Esbjerg demonstrerede i store perioder af første halvleg at de ikke er noget dårligt hold. Især deres dybdeløb udfordrede fire-back-kæden, men Brøndby-forsvaret tog udfordringen op.

- Esbjerg spiller rent faktisk ganske godt fodbold i første halvleg, og de har flere forsøg. Vi har fire skud og scorer tre mål. Vi viser os bare som mere effektive end dem, vurderer Ruben.

Næste weekend holder ligaen landskamp-pause, og først om 14 dagen skal Brøndby-spillerne i aktion igen. Det bliver igen på udebane ? denne gang i Aalborg ? hvor Brøndby IF kan isolere sig på førstepladsen med en sejr over hjemmeholdet der i denne spillerunde besejrede Vejle 3-1.

- AaB har brugt et år på at spille holdet sammen, og det får man som regel noget godt ud af. Det har de i hvert fald vist i deres første kampe, men det har vi også, så mon ikke det bliver et topbrag, afslutter Ruben.

Kampforløb: Esbjerg fB ? Brøndby IF