Åge: Det siger jeg ikke

08.08.2001 00:00

- Det er selvfølgelig ikke nogen hemmelighed at vi i disse dage glæder os her i Brøndby. Vi har i sæsonens tre første kampe vist den slags aggressive og positive fodbold der leder tankerne hen på tidligere tiders Brøndby-hold.

Med disse ord indledte Brøndby-direktør Per Bjerregaard dagens pressemøde hvis tema var morgendagens UEFA Cup-kvalifikationsopgør mod irske Shelbourne FC. Herefter overlod han ordet til cheftræner Åge Hareide.

Efter en kort præsentation af den 18-mandstrup som er udtaget til torsdagens kamp, benyttede Åge lejligheden til at takke for den opbakning som holdet har modtaget på både ude- og hjemmebane i sæsonens første tre kampe - en opbakning som kun kan gøre spillernes præstationerne på banen endnu bedre.

Onside har grebet fat i Brøndby-direktør Per Bjerregaard.

Om forklaringen på den gode sæsonstart lød det kortfattet fra cheftræneren: Koncentration og konkurrence.

- Spillernes koncentration er blevet væsentligt bedre siden forårssæsonen, og med den øgede konkurrence om pladserne i startopstillingen må hver spiller gøre en ekstra indsats for at komme blandt de 11 heldige.Og den ekstra indsats synes jeg allerede har båret frugt. En del af spillerne har udviklet sig meget i den korte forberedelsesfase, og det gør kun min udvælgelse sværere, vurderede Åge Hareide.

Cheftræneren taler med Statsradiofonien.

Herefter var det dog slut med at være åbenmundet. Det hang primært sammen med at de irske pressefolk nu tog over. De kredsede i deres spørgsmål om hvad Åge vurderer som Shelbourne væsentligste styrker og svagheder. Og her var det knapt så diplomatiske svar:

- Det siger jeg ikke.

Åge advarede dog mod at undervurdere irerne der ikke er novicer i europæisk sammenhæng.

- Der findes ingen nemme kampe i Europa. Shelbourne har i de seneste år kvalificeret sig til at spille Europa Cup-fodbold hver teneste år, og selv om de ikke er kommet så langt, har de opbygget en del erfaring. Det fik Rosenborg jo at føle, da de kun fik uafgjort hjemme på Lerkendal. Desuden møder vi et hold der er i spillestil er britisk i alt og ét. De defensivt orienteret med en god organisation og enkelte individualister der kan gøre en forskel, lød den kontante analyse af modstanderen.

Mads Jørgensen der får europæisk debut i morgen, giver sit syn på de irske modstandere.

Brøndby er selvfølgelig underlagt et forventningspres op til kampen, og selv om Per Bjerregaard tidligere i presseseancen bemærkede at UEFACup'en rent økonomiske ikke er nær så attraktiv som tidligere, er cheftræneren ikke i tvivl.

- Kampen skal vindes - i overbevisende stil. Vi skal spille bedre mod Shelbourne end vi gjorde mod OB.Vi skal formå at score flere mål, så vi kan tage en solid føring med til Dublin. Samtidig er fortsat deltagelse i de europæiske turneringer en utrolig vigtig brik i vores unge spilleres spillemæssige udvikling. Jo længere vi er med, desto mere erfaring opbygger vi. Så enkelt er det, afrunder Åge Hareide.