Vi blev bange

16.04.2001 00:00

Det så godt ud. Foran 2-0 mod bundholdet Herfølge 40 minutter inde i første halvleg. Derefter 2-1 og 2-2. Det er de nøgne kendsgerninger efter dagens halve nederlag til Herfølge. Et kedeligt pointtab der gør at vi stadig deler førstepladsen med Silkeborg og måske allerede kl. 19 i aften får følgeskab af FC Midtjylland der med tre point i deres kamp mod Viborg kan bringe sig op på de magiske 43 point der giver adgang til den delte førsteplads.

- Det var som nat og dag. Vi spillede rigtig godt i de første 40 minutter af kampen. Spillet var bedre end mod OB og vi kombinerede os til flere chancer. Derefter var det som vores vilje til sejr forsvandt. Troen på at vi kunne vinde en kamp vi førte med 2-0, forvandt simpelt hen. Men hvorfor det skete, ved jeg bare ikke, lyder det efter kampen fra en skuffet Kim Daugaard der ellers var manden bag det første Brøndby-mål - scoret på straffespark.

Netop det pludselige skift mellem under- og overskud af gejst, synes at være symptomatisk for holdets indsats dette forår. Men forklaringen på disse udsving er svær at finde. Kim Daugaard forsøger sig dog:

- Efter vi er kommet foran 2-0, stopper vi med at løbe for hinanden. Viljen til at hjælpe hinanden forsvinder sammen med Herfølges reducering, og derefter falder spillet fra hinanden. Vi straffer ikke Herfølge for deres udvisning. Det bliver slet ikke farligt for dem at være en mand i undertal, vurderer Daugaard.

Heller ikke Brøndbys Mattias Jonson har nogen forklaring på den ulykkelige forvandling af spillerne. Og diagnosen er den samme som Daugaards:

- Vi mangler gejst og flow i vores spil. Vi glemmer at flytte bolden hurtigt rundt på banen. Det går simpelt hen for langsomt, og så får Herfølge pludselig plads til at bringe sig tilbage i kampen.

Mattias peger dog også på hvordan holdet igen kan finde rytmen:

- Med to kampe inden for en uge har vi alle muligheder for at spille os ud af problemerne. Vi skal på banen hurtigst muligt og vise at sådan spiller Brøndby ikke normalt. På den måde får vi selvtilliden igen, og vi kan genopbygge vores vilje til sejr i hver eneste kamp - uanset hvor meget vi er foran.

Også cheftræner Åge Hareide ser fremad:

- Indsatsen i dag var bestemt ikke god, den var uacceptabel, men vi skal passe på med kun at fokusere på det negative. Hvis vi graver os ned i depressionen, mister vi deekter af vores spil som rent faktisk fungerer. Derfor skal vi nu bearbejde de fejl vi begik i dag. Vi ligger rent faktisk nummer et i ligaen. Der er ni kampe endnu, og vi lever stadig i pokalen.

Brøndby-spillet virkede i perioder idéforladt - et synspunkt Hareide støtter:

- Vi har masser af ideer i første halveg. Spillet fungerer temmelig godt, og vi scorer to mål. Med Herfølges reducering er det som at vi ikke længere formår at bruge ideerne i spillet, og i anden halvleg forsvinder de simpelt hen. Spillet daler langt ned under vores vanlige niveau.Kort sagt, glemmer vi at det er holdet der vinder og taber en kamp. Og i den forstand er vi alle medskyldige i tabet af de to point, konkluderer cheftræner Hareide.

Søren Krogh er nok den der kommer nærmest i sin beskrivelse af kampens forløb - fra den perfekte start til den deprimerende afslutning:

- Vi blev bange, lyder den simple forklaring. Bange for at vinde.