Sådan! Med igen

12.04.2001 00:00

Kønt var det ikke, men det gav os tre point. Og vi er tilbage på ligaens førsteplads. Så kontant kan dagens udebanesejr over OB beskrives.

På et iskoldt og nærmest orkanramt Odense Stadion kæmpede Brøndby-spillerne det bedste de havde lært for at revanchere nederlaget til OB i sæsonpremieren. 8.754 tilskuere så Peter Graulund bringe Brøndby i front i de døende minutter af første halveg.

Da dommeren fløjtede anden halvleg i gang, lå Odense Stadion ?mørkelagt? af et strømsvigt. Og nogenlunde samtidigt gik lyset i Brøndby-forsvaret. OB?s Søren Berg fik lov at sparke en bold der i flere omgange burde været ekspederet bort, i mål. Herefter fulgte en død periode der ledte tankerne tilbage til engelsk fodbold når det er værst.

Men midt i monotonien brød Kim Daugaard igennem OB-forsvaret og blev stoppet på ureglementeret vis. Fordelsreglen havde dommeren intet hørt om, men det betød intet for Daugaard. På det efterfølgende frispark sendte han simpelt hen blot bolden direkte i mål. Sejren var en realitet.

- Det var en perfekt oplevelse igen at score på frispark. Især i en kamp der betyder noget (Daugaard scorede også direkte på frispark i Brøndbys 1-1 testkamp mod Viking FK, red.). Men skal vi være ærlige, var spillet ikke kønt. Vi kunne ikke styre bolden på den meget ujævne bane og med vinden enten med eller mod os. Det gjorde at vores opspil aldrig kom til at fungere rigtigt. Det vi præsterede i dag, var en ren arbejdssejr.

Holdet har nu i de seneste to kampe fightet sig til seks point. Og fight er det der kendetegner Brøndbys venstreback gennem de to seneste kampe, Allan Ravn.

- Mod en vind der blæste stormstyrke 25 og på ligaens absolut dårligste bane får vi kæmpet os til en sejr. Vi spiller efter forholdene i alle 90 minutter, og det viser hvor professionel vores indstilling på banen er, lyder det fra Ravn, der fortsætter:

- Vi burde have afværget OB?s udligning. Det var skidt forsvarsspil, men ellers synes jeg at forsvaret stod distancen i kamp der om noget kan karakteriseres som en forsvarskamp.

Cheftræner Åge Hareide så uendeligt lettet ud da han stod i omklædningsrummet og lod tankerne glide tilbage på hændelserne på banen:

- Aviserne har talt om krise, men den udlægning har jeg aldrig accepteret. Vi har ikke formået at udnytte vores chancer, og vi har manglet kontrol, men krise har vi ikke været i, kommenterer Åge.

- Spillet var hverken flydende eller kønt, men det bliver det heller ikke så længe banerne er i så dårlig stand som nu. Alle tophold spiller dårligt under de forhold vi oplever netop nu. Det betyder at vi må fighte frem for at spille os fremad banen. Det er det der i dag gør forskellen: Vi kæmper for hinanden gennem alle 90 minutter. Og det er vores stærkeste egenskab. Vi er et hold!

Tilbagevendte Mikkel Jensen der fik de sidste ti minutter af kampen, er nok den der kommer nærmest i sin beskrivelse af holdets indsats de seneste to kampe:

- Vi har lært at kæmpe igen!