Sådan er Brøndby!

22.04.2001 00:00

Overskriften lyder måske lidt kryptisk taget i betragtning at vi i dag måtte overlade førstepladsen til FC Midtjylland, og at vi selv røg ned på tredjepladsen. Men mod AaB i dag på Aalborg Stadion så vi for første gang i foråret det rigtige Brøndby-hold på banen.

Bagud 0-2 med kun ti minutter af kampen tilbage kæmpede Brøndby-spillerne sig tilbage i kampen. 2-2 stod der på lystavlen da dommer Johnny Røn fløjtede kampen af. En kamp hvor både de medrejsende Brøndby-fans og spillere og ledere måtte hele følelsesregistreret igennem. Fra fortvivlsen over at tabe den anden udebanekamp inden for fire dage, over det håb reduceringsmålet indgød, til lettelsen da Kim Daugaard kanonerede bolden i mål og dermed udlignede.

- Det er utrolig flot af spillerne at kæmpe sig tilbage i kampen efter at have været bagud det meste af kampen. Holdet kæmpede virkelig for hinanden i dag, og det gjorde udslaget midt i håbløsheden. På trods af de personlige fejl vi begik, leverede alle en god indsats, lyder vurderingen fra cheftræner Åge Hareide.

Næste søndag tager holdet imod FC Midtjylland på Brøndby Stadion - en kamp der kan vise sig at blive afgørende i mesterskabskampen. FC Midtylland er efter dagens 2-0 sejr over Herfølge nyt tophold, og at få mulighed for at rejse sejrrigt hjem fra Brøndby Stadion vil sikkert kun motivere oprykkerne endnu mere.

- Det her er sg'u vendepunktet. I dag demonstrerer vi vores vilje til at spille for hinanden, og dét vender kampen. Jeg tror vi kan lære meget af at være bagud 2-0, det giver os den motivation vi manglede da vi var foran mod Herfølge med netop 2-0. Det her er virkelig noget der styrker vores moral, kommer det fra indskiftede Søren Krogh i det hektiske omklædningsrum. Søren fortsætter:

- Kampen mod FCM sætter os endnu en gang under pres. Vi skal vinde for at hænge på i kampen om DM. Taber vi , er vi fem point bagud, og så bliver det svært. Men pres eller ej, så kan vi stadig selv afgøre det hele, konkluderer Søren Krogh.

Peter Graulund føjede med reduceringen til 1-2 endnu et mål til sin personlige topscorerliste og havde kampen igennem flere gode forsøg inden for målrammen.

- Sådan er Brøndby. I dag viser vi at vi tør spille fodbold igen. På trods af en række personlige fejl der blandt andet giver AaB et straffespark, kæmper vi alle kampens 90 minutter, og det kan vi være stolte af. Det her er vendepunktet! Resultatmæssigt er 2-2 naturligvis skuffende, for vi går jo efter at vinde hver gang, men med den selvtillid vi har fået i dag, er vi mere end godt rustet til den afsluttende kamp om mesterskabet. Sådan ser Brøndbys og Ligaens topscorer situationen efter dagens kamp.

Michael Riebers blev fløjet til Aalborg for at kunne sidde med på bænken til opgøret mod AaB - som en gardering for Kenneth Rasmussen der under opvarmning måtte opgive sin plads i truppen. Michael kom på banen i anden halvleg som afløser for Allan Ravn, og leverede en glimrende indsats som også bagefter blev påskønnet af cheftræner Hareide.

- Jeg var utrolig nervøs før kampen, men da jeg først kom på banen, koncentrerede jeg mig 100 procent om mit spil og forsøgte at gøre det så godt som muligt, lyder det beskedent fra den unge forsvarer der først om tyve skoledage kan skrive fuldstidsprofessionel på visitkortet.

På bundlinjen er der efter dagens kamp 44 point på kontoen. Vi er to point efter FCM og Silkeborg - to hold vi begge møder inden for de næste spillerunder. Kampen om mesterskabet er mere åben end nogensinde.

Læs om kampens forløb her