Målmanden og hans lærling

03.04.2001 00:00

Som lidt ekstra læsestof 'genoptrykker' vi her en artikel fra Brøndby IF's husstandsomdelte avis 'Fodbold i Brøndby'. På den måde får andre end de 91.000 husstande som avisen udkommer til, et andet indtryk af hvad der sker i og omkring Brøndby IF, end det brondby.com dagligt giver.

Målmanden og hans lærling

Her i vinterpausen har Brøndby fået tilgang af målmanden er Ankergren fra Køges tophold i Faxe Kondi Divisionen. Vi har derfor sat den nuværende førsteholdsmålmand, Mogens Krogh, den måske kommende førsteholdsmålmand, er Ankergren, og klubbens målmandstræner, Jørgen Henriksen, stævne for at høre om målmandssituationen i Brøndby IF.

Mogens Krogh: Højde: 190 cm. Vægt: 90 kg. Alder: 37 år.

Jørgen om Mogens: Qua hans alder og hans mange kampe har han en enorm erfaring.
Han har spillet mange kampe både i Danmark og på højt internationalt niveau.
Her på sine gamle dage blomstrer han igen, bl.a. fordi han er sluppet for de skader, som man ellers ofte løber ind i, når man når en høj alder. Lige nu spiller han sit ypperste, som var han 25 år igen. Hvis det fortsætter, kan han holde nogle år endnu.
Han er p.t. nummer 1, og han er meget, meget stabil på et højt niveau, hvilket bl.a. skyldes hans evne til at koncentrere sig 90 minutter hver gang.

er om Mogens: Han er meget rolig, og så er han fremragende til at læse spillet. Han har meget stor rutine, og så kender han alle de andre spillere. Mogens er en dygtig målmand, han har gode igangsætninger, og så er han god i feltet.

Mogens om Mogens: Jeg er en rolig type. Jeg gør tingene så simpelt som muligt. Det er ikke så mange spektakulære redninger, jeg har. Hvis man kan stå på jorden og lave en redning, er der ingen grund til at springe. Jeg er også god til at samarbejde med og organisere forsvaret. Så vil jeg også mene, at jeg er habil i spillet i feltet og har gode reaktioner.

er Ankergren: Højde: 195 cm. Vægt: 95 kg. Alder: 21 år.

Jørgen om er: Det er endnu svært at sige, hvor god han kan blive. Han er tiltrådt i Brøndby, fordi vi tror, han er et emne til 1. holdet. Han har evnerne, og så er det op til ham selv at arbejde med sig selv for at blive bedre. Der er også ting, han kan forbedre; men dem skal vi ikke udstille her. Det kræver dog mange kampe at nå op på et højt niveau.

Mogens om er: er er en ung og talentfuld målmand. Han har stadigvæk ting, som han skal lære. For er er arbejdet med at forbedre sig lige startet sammen med Jørgen Henriksen og de 3 andre målmænd. Han skal arbejde med at gøre tingene simple. Han skal være bedre til at fastholde boldene, han giver stadig for mange returbolde. Han har en god statur som målmand og så er han reaktionsstærk. Han har værktøjerne til at blive en god målmand, og meget af det kommer med rutinen.

er om er: Jeg tror, at jeg er lidt af en tryghedsnarkoman. Jeg er høj, og så tror jeg, at jeg har et meget godt blik for spillet. Jeg skal være bedre i feltet, for jeg er ikke god nok i forhold til min højde. Jeg skal arbejde med mit spil i feltet, og så ville jeg også gerne tabe nogle kilo. Jeg vejer ca. 95 kilo nu; men jeg vil gerne ned på 92 kilo, måske endda endnu mindre.

er Ankergren: Det er en læretid for mig

er Ankergren startede med at spille fodbold i Solrød. Som 1. års juniorspiller skiftede han til Køge, hvor han spillede til og med efteråret 2000. I foråret 2000 spillede er Ankergren en træningskamp for Køge mod Brøndby, og ved den lejlighed spillede han intet mindre end en pragtkamp. er mener også selv, at den kamp havde betydning for, at han nu spiller i Brøndby: 'Brøndby havde vist været ude for at se mig i nogle 1. divisionskampe for Køge inden; men træningskampen mod Brøndby var nok prikken over i'et.

På et tidspunkt i løbet af foråret kontaktede Køges formand mig og spurgte, om jeg var interesseret i at skifte til Brøndby, hvilket jeg var. Derefter gik der noget tid, hvor de to klubber forhandlede, før jeg skrev kontrakt med Brøndby hen mod slutningen af forårssæsonen. Jeg blev i første omgang lejet ud fra Brøndby til Køge for resten af forårssæsonen og siden også for hele efterårssæsonen.'

Skiftet til Brøndby er dog lidt af en drøm for er Ankergren: 'Jeg ville meget gerne prøve at spille på fuld tid og prøve at se, hvor langt det kan række. Køge og Brøndby er som nat og dag. I Brøndby er der meget mere check på alle ting.

I Brøndby er Mogens Krogh stadig førstemålmand; men er Ankergren har tålmodighed til at vente på sin chance: 'Jeg har ikke forventninger om at komme til at spille Superliga det næste år, ikke så længe Mogens er klar. Jeg ser selv det første halve år i Brøndby som et læreår.'

Mogens Krogh: Motivationen er i top

Til sommer har Mogens Krogh spillet 10 år i Brøndby; men det er ikke nok med det, for han har netop forlænget sin kontrakt med Brøndby, så den nu løber frem til sommeren 2002. Mogens Krogh vil ikke selv afvise, at den spillemæssige karriere bliver forlænget yderligere: 'De sidste 3 gange jeg har forlænget min kontrakt, er det sket med 1 år ad gangen. Det er helbredet, der har været afgørende for, om kontrakten er blevet forlænget . evnerne på banen har selvfølgelig også spillet ind.

Der sker så mange spændende ting nu. Det har selvfølgelig også stor betydning, at træneren gerne ville have, at jeg fortsatte. Tidligere har jeg haft store problemer med min ryg, hvilket betød, at jeg var stiv og uoplagt til træning; men nu føler jeg mig godt tilpas.
Når kontrakten udløber sommeren 2002 er jeg 38 år, næsten 39, så det kan godt være, at det bliver slutningen; men man må jo se på det løbende, om evnerne og helbredet rækker. Det kan også meget vel tænkes, at en af de andre målmænd slår igennem på et tidspunkt, og så vil det være nærliggende, at jeg får en anden rolle i klubben.'

Det med at få en anden rolle i klubben er slet ikke fjernt, og Mogens er allerede begyndt at forberede sig på tiden efter den aktive karriere: 'I min nuværende kontrakt er det indbygget, at jeg arbejder 10-15, måske 20, timer om ugen i klubbens administration, så jeg på den måde kan blive skolet ind på en anden tilværelse. Jeg vil gerne arbejde med ting omkring sponsorerne, og man skal jo helst brænde for de ting, man arbejder med.
Så det er meget rart for mig, om arbejdet er så interessant for mig, som jeg regner med, og indtil videre er jeg meget glad for arbejdet; men min fremtidige rolle ligger ikke fast endnu.'