Hareide: Vores kamp

06.04.2001 00:00

- Lad os slå én ting fast fra start. Kampen mod Silkeborg på søndag tilhører os. Vi skal fremad på banen, vi skal skabe kampen. Det er ordene fra cheftræner Åge Hareide forud for søndagens afgørende topkamp mod Silkeborg IF - rækkens tophold.

Ikke blot skal Brøndby-mandskabet rejse sig efter to hjemmebanenederlag i træk, men der skal tre point på kontoen hvis ikke Brøndby skal hægtes af topstriden. Det er de barske realiteter, og Åge Hareide er dem mere end nogen anden bevidst.

- Nøglen til sejr er offensiv fodbold. Vi skal skabe det pres vi aldrig fik skabt i kampen mod F. C. København, så kommer chancerne og dermed også målene.

Netop at få gang i presspillet har stået på dagsordenen i træningen op til kampen, og Hareide har kun ros til overens for indsatsen:

- Alle har arbejdet virkelig hårdt for at vi skal være klar til kampen på søndag. Vi er topmotiverede. Den kamp er vores!

Både midterforsvarer Per Nielsen og angriber Peter Graulund glider på grund af karantæne ud af truppen mod Silkeborg IF, og det betyder at der bliver rokeret om over hele linjen. Hareide udtager dog først den endelige startopstilling efter fredagens træning hvor også Kim Daugaard der måtte sidde over i dag, deltager.

Om Silkeborgs chancer lyder det fra cheftræneren:

- Det er klar at Silkeborg kommer til Brøndby med selvtilliden i top. De ligger nummer et i Ligaen og har senest slået en af deres nærmeste konkurrenter, Viborg. Men alle tophold møder før eller siden modgang. Det har vi selv oplevet, og jeg er sikker på at også Silkeborg når at opleve det inden sæsonen slutter. På søndag gør vi vores til at den modgang begynder på Brøndby Stadion.