Optakt til FIFA Global Series Playoffs

27.06.2022 09:39

Vi nærmer os slutningen på dette års FIFA-sæson, og som altid skal FIFA Global Series Playoffs afvikles som det sidste stadie inden VM. Her dyster de 128 bedste spillere fra hele verden om de 32 VM-pladser.

Der er fire danskere med til Playoffs i år, hvoraf hele tre er Brøndby-spillere; Klenke, Blazek og OneWayCrazyy. Det er første gang nogensinde, at vi har tre spillere med til Playoffs. Sidste år havde vi to spillere med i Klenke og Lillelys, hvor begge spillere formåede at kvalificere sig til VM.

Til dette års Playoffs kvalificerede Klenke (#15) og Blazek (#20) sig via den internationale rangliste, hvorimod OneWayCrazyy sikrede sig sin plads som vinder af eSuperliga sæson 7 med Randers FC. De tre spillere er naturligvis flankeret af hver deres coach, så det alt i alt er seks personer, der tager turen til London.

Playoffs bliver i år afviklet fra 30. juni til 3. juli i London i Queen Elizabeth Olympic Park.

Format
Turneringen starter ud med swiss round, hvor man skal vinde minimum tre ud af fem runder for at gå videre til knockout-runden. I swiss bliver man altid parret op med en spiller, der har samme score, som en selv.

Det vil sige, at hvis man er 2-0 (altså har vundet sine to første kampe), møder man en anden spiller, der også har vundet de to første. Går man videre herfra, er man i top 64.

De 64 resterende spillere deles ud i fire ’grupper’ á 16 spillere, hvoraf de otte bedste går videre igennem. De otte bedste findes via double elimination – dvs. at taber man en runde, har man stadig en chance.

Praktisk info
Sted: London, England
Dato 30. juni (swiss) | 2./3. juli (knockout)
Stream: Twitch.tv/brondbyesport (swiss) | Twitch.tv/EASportsFIFA (knockout)
Spillere: Blazek, Klenke & OneWayCrazyy
Præmiepenge: $500.000
Se med fra kl. 15:30 torsdag på twitch.tv/brondbyesport