Frendrup: Jeg har fået noget respekt

07.12.2020 14:40

Bare 19 år og stamspiller. Det er hverdagen for Morten Frendrup, der er en af de første på holdkortet, når Niels Frederiksen udtager sine startende spillere til kamp.

Det er kommet til Morten Frendrup gennem hårdt arbejde, og han nyder at være nået dertil, hvor han bliver set som en fast mand i startopstillingen.

- Det betyder rigtig meget for selvtilliden og selvforståelsen, og det er fedt at være en del af holdet. Det gør ikke, at jeg er anderledes som person, for det bliver jo også hverdag. Det er ikke fordi, jeg tænker meget over det til daglig, for mit fokus er på at levere bedst muligt til hver træning og hver kamp for at hjælpe holdet. Der skal min alder ikke være fokuspunktet.

- Jo mere man spiller, desto mere føler man sig en del af holdet, men jeg føler også, at jeg har fået noget respekt, selv om jeg stadig er en af de unge og skal udvikle mig meget, så jeg prøver hele tiden at lytte og lære så meget, jeg kan, lyder det fra Morten Frendrup, der lige nu er i gang med forberedelserne til aftenens kamp mod AGF i Aarhus.

Når man er i omklædningsrummet og mærker stemingen i truppen til daglig, er det tydeligt, at den unge midtbanespiller ikke ’bare’ er en af de unge, men en vigtig del af holdet. Og det gør sig gældende for de andre unge i truppen også.

For Morten Frendrup handler det i omklædningsrummet om det samme som på banen; at kunne tage så godt, som man giver.

- Jeg tror, det kommer af den person, jeg er. Jeg kan godt klare, at de laver sjov med mig, men jeg kan også give igen. Og så passer jeg mit arbejde, så jeg tror også på, at min indsats på banen er med til at give lidt kredit i omklædningsrummet.

Han er nu vokset til at være en af de bærende kræfter på Brøndby-holdet, og selv om han nyder spilletiden og den nuværende personlige og holdmæssige succes, så tager han intet for givet og retter hele tiden blikket fremad.

- Selv om jeg har spillet en del kampe efterhånden, er jeg slet ikke færdig. Der er masser af fede ting, jeg stadig kan og vil opnå som spiller, så det her er kun starten. Der er lang vej for mig endnu, lyder det fra Frendrup, der kun er én blandt mange unge på holdet – og det er kun en god ting, at succesen kan deles.

- Det betyder utrolig meget, at vi er mange unge på holdet. Så føler man, at man deler noget med sine jævnaldrene og nogen, man har haft mange oplevelser med gennem årene på ungdomsholdene.

- Men generelt er der kommet en god harmoni i truppen. Folk er glade og har det godt med hinanden, er mit indtryk. Vi er også begyndt at lave ting sammen på tværs af alder i truppen. Det ryster os godt sammen. Det kommer også til udtryk på banen. Man har lyst til at løbe de ekstra meter for sine holdkammerater, og det betyder helt sikkert noget.

Når man ligger i maskinrummet på et hold, skal man kunne tage ansvar på sine skuldre og også dele en skideballe eller en opsang ud. Det er Morten Frendrup ikke bange for at gøre, men det er ikke den måde, han eller holdet som udgangspunkt vælger at agere på.

- Jeg ved ikke, om jeg selv deler skideballer ud, men det er klart, at vi stiller krav til hinanden. Vi vil være de bedste, og derfor er vi nødt til at have krav til hinanden. Selv om vi er mange unge på holdet, kan vi godt stille krav til de ældre, ligesom de kan til os.

- På holdet prøver vi ikke at hænge os så meget i, hvad der er sket ved for eksempel en dårlig aflevering. Vi ved, at alle kan komme til at lægge en skidt aflevering eller lave en fejl, men det handler mere om, hvordan man reagerer bagefter. Det handler om at agere og ikke reagere.

Den tilgang betyder også, at de unge spillere ikke er bange for at tage ansvar, når kampen er i gang. Det er noget, der kommer holdet til gode, og holdet er det vigtigste, understreger Morten Frendrup.

- Det er fællesskabet og holdet, der skal bære os fremad, og det betyder også, at der er plads til, at jeg godt tage taktstokken inde på banen i nogle situationer og for eksempel kalde holdet frem i pres. Der er god plads at tage ansvar, og Jobbe gør det meget i vores offensive spil, hvor Josip og jeg mere gør det i prespillet.

I aften skal truppen på en svær opgave, når vi på udebane møder AGF. Der er kickoff kl. 19:00 på Ceres Park, og kampen sendes live på 3+.

Kan du ikke se kampen, dækker vi den også live på http://twitter.com/brondbylive.

Foto: Getty Images