15. OKTOBER 2020 kl. 10:00
Optakt: Info og stats om SønderjyskE - Brøndby IF

SønderjyskE - Brøndby IF
Sydbank Park
5. Runde - (Grundspillet) 3F Superligaen 

Dommer: Sandi Putros
Kickoff: Søndag 12. oktober - 16:00
TV: Canal 9
Liveupdate:
BrondbyLive på Twitter 

Superligaform
SønderjyskE: U-V-T-V-U
Brøndby IF: V-V-V-V-V

Seneste fem indbyrdes Superliga-opgør
02.06.2020 Brøndby IF 1-0 SønderjyskE   
29.09.2019 SønderjyskE 2-1 Brøndby IF
25.11.2018 SønderjyskE 0-2 Brøndby IF
16.09.2018 Brøndby IF 2-4 SønderjyskE
03.12.2017 SønderjyskE 1-3 Brøndby IF

Karantæne
Ingen

Karantæne ved næste advarsel
Ingen

Vinkler om kampen
Hvis Brøndby IF vinder, er det blot anden gang de har maksimumpoint efter sæsonens første fem kampe. Sidst det skete var i 1996/97-sæsonen.

Brøndby IF har vundet fem Superligakampe i træk, og vil med en sejr altså kunne nå op på seks sejre i træk i Superligaen – hvilket dog “blot” er det halve antal sejre i træk af Brøndby IF’s klub- og Superligarekorden på 12 sejre i træk (oktober 1997 til april 1998).

Det venter Brøndby IF en svær opgave, for SønderjyskE er ubesejrede i deres seneste 10 hjemmekampe i træk, hvilket er sønderjydernes længste ubesejrede streak på hjemmebane i Superligaen.

Brøndby IF har mødt SønderjyskE 40 gange i Superligaen. Statistikken siger 24 sejre til Brøndby IF, syv uafgjorte og ni nederlag samt en målscore på 87-45 set med Brøndby IF’s øjne.

Ingen af de 40 tidligere Superligakampe mellem SønderjyskE og Brøndby IF er endt uden scoringer, og der bliver i gennemsnit scoret 3,3 mål i Superligakampene mellem Brøndby IF og SønderjyskE.

Brøndby IF tabte 1-2 sidst de mødte SønderjyskE på udebane i Superligaen, dog har Brøndby aldrig tidligere tabt to udekampe i træk mod sønderjyderne.

Brøndby IF har scoret først i 27 af de 40 tidligere Superligakampe mod SønderjyskE med 21 sejre, tre uafgjorte og tre nederlag som resultat. Omvendt har SønderjyskE scoret først i 13 tilfælde, hvilket for Brøndby IF har resulteret i tre sejre, fire uafgjorte og seks nederlag.

Brøndby IF har stadig sæsonens første clean sheet til gode, mens SønderjyskE er noteret for et enkelt clean sheet i denne sæson (2-0 over FC Midtjylland).

Brøndby IF har spillet fire Superligakampe på datoen 18. oktober, de tre første kampe sluttede uden vinder mens Brøndby IF vandt den seneste Superligakamp på søndagens kampdato, da de i 2015 vandt 2-0 på udebane over Viborg FF (Magnus Eriksson og Johan Elmander).

Skulle Brøndby IF score to gange, vil de som den første klub have scoret 1.700 mål i Superligaen.

Michael Krohn-Dehli er – med syv mål - den spiller der har scoret flest mål i Superligakampene mellem Brøndby IF og SønderjyskE.

Anders Rasmussen er den yngste Brøndby-spiller til at score i en Superligakamp mod Sønderjyske. Han var 19 år og 40 dage gammel, da han scorede i en 6-1-sejr i oktober 2000 (og dengang hed SønderjyskE endda Haderslev FK)

Mogens Krogh er den ældste spiller til at optræde i en Superligakamp mellem Brøndby IF og SønderjyskE. Han var 37 år og 187 dage gammel, da han i maj 2001 vogtede målet i en 4-0-sejr.

Der er scoret to selvmål i Superligakampene mellem Brøndby IF og SønderjyskE, begge er scoret af søndagens modstandere (Jacob Stolberg i 2008 og Anders Østli i 2011)

Der er uddelt tre røde kort i Superligakampene mellem Brøndby IF og SønderjyskE. De er gået til Jesper Mortensen (Haderslev FK), Søren Colding og Frederik Holst.

Dommerne
Kampens dommer er den 32-årige Sandi Putros, og kampen bliver hans Superliga-kamp nummer 74.

Sandi Putros har dømt Brøndby IF syv en halv gang i Superligaen, og når der står “en halv” er det fordi Putros i hans seneste Brøndby-kamp afløste Jens Maae fra 2. halvlegs start. I de otte Superligakampe med Brøndby IF, hvor Putros helt eller delvist har fløjtet, er Brøndby IF ubesejrede med fem sejre og tre uafgjorte.

En gang tidligere har Sandi Putros dømt Brøndby IF mod SønderjyskE i Superligaen, det var tilbage i juni måned, og her blev Jesper Lindstrøm matchvinder, da han scorede kampens enlige mål i det 61. Minut.

Linjedommere er Dennis Wollenberg Rasmussen og Lars Hummelgaard, mens det er Jonas Bøgelund der er 4. dommer. Morten Krogh er VAR og kampens AVAR er Heine Sørensen.