12. OKTOBER 2020 kl. 12:35
Apollo: Vi gør, hvad vi kan, for at få danskerne sikkert på ferie

I forbindelse med Køb Gult-kampagnen, der ruller igen, går vi lidt tættere på nogle af de partnere, der har været hos os i mange år.

De følgende dage kan du her på brondby.com lære dem lidt bedre at kende og blive klogere på, hvad den pågældende virksomhed laver og hvem, der gemmer sig bag navnet.

I går mødte vi Volkswagen, der har har en ny el-bil på gaden, som Uhre og Schwäbe kørte en tur i. I dag gælder det rejsebureauet Apollo, der selvfølgelig også har et tilbud til Brøndby-fansene med i Køb Gult-kampagnen.

Siden regeringen i marts lukkede store dele af Danmark på grund af truslen fra COVID-19, har en af de hårdest ramte brancher været rejsebranchen. For Apollo, der er mangeårig partner i Brøndby IF, har det ikke været anderledes, men i stedet for at læne sig tilbage og vente på, at branchen kunne komme tilbage til normalen, har Apollo valgt at tage nye skridt for de rejsehungrende danskere.

- Der er rigtig mange lande, der har lukket for modtagelse af turister, men en af de destinationer, der stadig har åbent, er Cypern. De kræver dog, at turister ved indrejse kan fremvise en Corona-test, der er negativ og mindre end 72 timer gammel.

- Med tanke på, at der med det offentliges Corona-tests nogle gange kan forekomme længere ventetid, og det kan være svært at få en tid til selve testen, der passer med afrejse, er vi begyndt at tilbyde Corona-tests som en del af vores rejsepakke til Cypern. På den måde kan vi garantere, at man som kunde hos os kan fremvise en test, der lever op til de cypriotiske myndigheders krav, fortæller Glenn Bisgaard, der er salgsdirektør for Apollo.

Det er blot et af de tiltag, som Apollo har gjort for at kunne hjælpe danskerne med at komme på ferie uden af gå på kompromis med de restriktioner, som vi er underlagt i forbindelse med COVID-19. Og danskerne har stadig lyst til at rejse, understreger Glenn Bisgaard.

- Nu er efterårsferien lige på trapperne, og det glæder os at kunne melde alt udsolgt. Vi sender 15 udsolgte fly afsted i weekenden, hvor efterårsferien starter, som flyver til Grækenland og Cypern, og det er en rar fornemmelse oven på syv-otte virkelig udfordrende måneder. Vores udvalg af destinationer er selvfølgelig begrænset af Udenrigsministeriets rejsevejledninger, og da det i juni igen blev muligt at sende danskere afsted på ferie sydpå, stod vi klar med nogle af vores mest populære rejsemål i Grækenland, fordi de igennem hele forsommeren havde vist lave smittetal.

- Spaniens og Kroatiens smittetal gik desværre efter en kort periode igen den forkerte vej og lukkede. Vi gik derfor sammen med vores samarbejdspartnere på destinationen og blandt flyselskaberne i gang med at undersøge, hvordan vi kunne arrangere rejserne bedst muligt og med størst mulig sikkerhed for vores kunder. Det lykkedes, fordi vi har partnere, vi stoler på, og samtidig har vi skabt en tryghedspakke til vores kunder som en fast del af pakken, når de køber en charterrejse hos os. Pakken giver bl.a. kunderne mulighed for, at ombooke rejsen eller ændre rejsedeltagere på bookingen op til meget kort tid før afrejse – for eksempel hvis en rejsende skulle blive smittet med COVID-19 eller på anden måde blive forhindret i at deltage på rejsen.

Selv om Apollo stadig sender rejsende af sted på ferie, er de også gennem de sidste mange måneder blevet ramt hårdt af lukkede destinationer. Og det har kostet dem dyrt at skulle sende penge retur til de tusindvis af kunder, der pludselig ikke kunne få den rejse, de havde betalt for.

- Da det stod klart, at mange ikke kunne komme af sted på de ferier, de havde bestilt og betalt for hos os, satte vi alt ind på, at de kunne få pengene retur så hurtigt som muligt. Det er vigtigt for os, at vores kunder ved, at de kan stole på os. Derfor indkaldte vi også ekstra personale til at håndtere de mange henvendelser og refusioner.

- I de første par uger tog det lidt længere tid for folk at få svar, men efterhånden som vi fik arbejdet os gennem bunken blev svartiden kortere og kortere. Nogle kunder har valgt at få deres penge retur, andre et gavekort, men det vigtigste for os var som sagt, at vores kunder kan stole på, at de kan få deres penge retur. Nu er vi nået dertil, hvor kunderne får deres penge retur, næsten samtidig med at rejsen bliver annulleret pga. en ændring i rejsevejledningen, fortæller Apollos salgsdirektør.

Med efterårsferien over os kigger Apollo frem mod vinterferien, og der trækker der igen mørke skyer ind over rejsebranchen.

- Vi holder Cypern åben som destination helt frem til 12. december, men i vinterferien er de Kanariske øer i Spanien traditionelt den helt store destination – svarende til 80 procent af vores vinterproduktion i den periode. Øerne er pt. lukket som destination, og hvis det også er gældende for vinterferien, skal vi til at tænke kreativt igen, lyder det fra Glenn Bisgaard.

Der kommer en tid efter COVID-19, og når vi som samfund når dertil, kommer pakke- og charterrejser til at stå stærkere i markedet. Det er Glenn Bisgaard overbevist om.

- Med al den usikkerhed omkring rejser og folk, der har mistet mange penge på rejser, de selv har arrangeret da Corona-krisen brød ud, tror jeg på, at mange har lært, at der som kunde er en stor sikkerhed og garanti i pakke- og charterrejser. Kunden ved, at arrangøren er behjælpelig på hele rejsen også hvis rejsen skulle blive ændret eller aflyst.

- Men nu står den for os først og fremmest på at få givet de mange rejsende til Cypern og Grækenland en rigtig god efterårsferie, og samtidig krydse fingre sammen med resten af verden for en normal hverdag, hvor vi kan rejse hen, hvor vi har lyst – og se fodbold på Brøndby Stadion eller et andet stadion ude i verden!

Apollos tilbud i Køb Gult-kampagnen finder du her, sammen med alle de andre tilbud.