18. SEPTEMBER 2020 kl. 08:50
Hermannsson: De unge er med fordi de er gode nok

Ugen op til et Derby er altid lidt speciel for truppen. Det er kampe med mere end bare tre point på spil, og derfor er det også de kampe, man ser lidt ekstra frem til, når spilleplanen for sæsonen bliver frigivet.

På trods af en alder på bare 25 år, er Hjörtur Hermannsson en af de mest rutinerede i truppen og en af de spillere, der har flest Derby-opgør bag sig. Han er derfor også en af de spillere, som de unge i truppen kan læne sig op ad – både til daglig og specielt når det kommer til store kampe som den på søndag.

- Det er et Derby – den største kamp i Danmark og en kamp, som alle kender. Man skal selvfølgelig ind og præstere, men vi skal også finde det rette spændingsniveau på banen og vise, hvad det er, vi kan.

- Vi skal ikke stresse for meget, og det gælder især de unge på holdet, men selvom der er mange unge, har de fleste af dem spillet et Derby før, forklarer Brøndby IF’s nummer 6, der gerne hjælper de unge spillere i deres forberedelser frem mod kampen.

- Vi taler altid sammen om den kommende kamp i ugen op til, men selvfølgelig er det altid lidt mere op til et Derby. Vi taler med nogle af de unge om ikke at være overtændt. De skal selvfølgelig glæde sig til kampen, for det er en fed kamp, men der er stadig mange opgaver, der skal udføres.

- De skal bare ud og vise, hvor dygtige de er. Der er derfor, de er med til kampen, understreger Hermannsson.

Kampen bliver spillet under nogle stramme restriktioner på grund af COVID-19 og regeringens beslutning om at begrænse antallet af fans på stadion. Derfor bliver det et noget anderledes Derby på tribunerne, og det er spillerne også opmærksomme på.

- Det bliver også en kamp under mærkelige omstændigheder, når fansene ikke kan komme ind og se den. Vi er vant til, at et Derby også byder på en fantastisk stemning på tribunerne, men nu er tingene, som de nu engang er, og så må vi indrette os efter det.

- Fokus skal for os stadig være på det sportslige, og vi føler os klar til søndag.

Der er kickoff i Parken kl. 14:00, og du kan se kampen live på 3+.

Foto: Getty Images