Fodbolddirektør Carsten V. Jensen om regnskabet: Vi viger ikke fra planen

27.08.2020 08:44

I dag er Brøndby IF’s halvårsregnskab offentliggjort, og det er et første halvår, der bærer tydeligt præg af COVID-19-pandemien. Der er dog også en tydelig retning i den sportslige sektor, hvor man er lykkedes med væsentlige indtægter på transfers og samtidig har reduceret lønomkostningerne og afskrivninger på kontraktrettigheder sammenlignet med samme periode i 2019.

Den reducerede pengebinding i lønomkostninger og kontraktrettigheder er en direkte konsekvens af den økonomiske og sportslige retning, der er sat.

En anden markant og glædelig konsekvens er det væsentligt øgede antal af spilleminutter til egenudviklede spillere i Superliga-truppen.

Fodbolddirektør Carsten V. Jensen forklarer udviklingen i den sportslige sektor.

- Vi har taget en række strategiske greb i første halvår, så vi dels ikke kommer til at stå i en situation, som den vi stod i sidste år med et alt for stort underskud, men også fordi vi tror på, at det sportsligt er den helt rigtige vej at gå for Brøndby IF. At vi bruger færre lønkroner og flere spillere, der har været igennem Brøndby Masterclass, betyder ikke, vi er mindre ambitiøse. Tværtimod, så jagter vi til enhver tid fremgang og ser fortsat os selv som en top tre klub i 3F Superligaen. Vi har en klar og tydelig sportslig plan, som vi følger, og den viger vi ikke fra.

I sidste sæson kvalificerede Brøndby IF sig for fjerde gang i træk (ud af fire mulige) til Mesterskabsspillet og med den næstyngste gennemsnitsalder i startopstillingen blev det til tre sejre, fem uafgjorte og to nederlag, hvilket resulterede i en slutplacering som nummer fire i sæsonen 2019/20 3F Superligaen.

Du kan læse hele regnskabet her.