Adm. direktør Ole Palmå om regnskabet: Et klart strategisk fokus hjalp os da COVID-19 ramte

27.08.2020 08:43

Brøndby IF aflagde tidligere i dag halvårsregnskab, og det er et regnskab, hvor man med et klart strategisk fokus i årets første seks måneder er lykkedes med at reducere omkostninger og skabe omsætning, som har resulteret i et resultat før skat på -11,9 mio. kr. mod -41,7 mio. kr. i samme periode sidste år. Det er dog samtidig også et halvårsregnskab, der bærer tydeligt præg af COVID-19-pandemien.

Administrerende direktør Ole Palmå fortæller om første halvår af 2020.

- Vi er tilfredse med, at vi kommer ud med et forbedret resultat i forhold til samme periode sidste år i et første halvår præget af voldsom uvished. Vi har haft et klart strategisk fokus, og det hjalp os, da COVID-19 ramte. Vi har været meget omkostningsbevidste og optimeret forretningen. Da 3F Superligaen blev suspenderet, tilpassede vi hurtigt vores omkostninger og hjemsendte medarbejdere, samtidig med at vi afdækkede mulige initiativer, der kunne sikre indtægter.

- Vi mærkede straks en stor opbakning fra fans og partnere, og vi søsatte blandt andet billet-vouchers til fanafdelingen og en ’Køb gult’-kampagne til fordel for partnere. Sammen med klubbens fans og hummel udviklede vi fantrøjen ’Aldrig Alene,’ og med over 34.000 solgte trøjer overgik fantrøjen alle forventninger. Trods manglende kampe er vi på den måde lykkedes at skabe omsætning, men det er klart, at de nuværende og fremtidige hjælpepakker fra staten vil være afgørende for, hvordan vi som klub og branche kommer igennem denne krise.

Der er stadig stor usikkerhed forbundet med COVID-19-pandemien, da 3F Superligaen afventer eventuelle COVID-19-relaterede påbud og restriktioner ifm. kampafvikling i efterårssæsonen som påbegyndes 13. september.

- Vi har igennem hele COVID-19-pandemien påtaget os en ledende rolle i dansk fodbold i arbejdet med at sikre forsvarlig afvikling af fodboldkampe med flest mulige tilskuere. Vi afviklede et meget vellykket Derby som testkamp for myndighederne, og vi er utrolig stolte af vores bidrag, der har været med til at sikre, at 3F Superliga sæsonen 2019/20 kunne genoptages. Vi arbejder kontinuerligt for at sikre, at dansk fodbold kan afvikles så sikkert som muligt og med så mange tilskuere som muligt.

Hele halvårsregnskabet kan læses her.