22. JULI 2020 kl. 12:30
Niels Frederiksen: Vi skal altid stræbe højest muligt

Når FC Midtjylland i aften gæster Brøndby Stadion, vil cheftræner Niels Frederiksen vende det store boldovertag fra kampen mod AaB senest til noget positivt. Han mener nemlig, at de blågule gjorde meget rigtigt, på trods af nederlaget. 

- Vi skal tage nogle af de positive takter med i forhold til at kunne skabe noget og styre en kamp. Vi fungerede godt med vores boldbessidelse, hvor jeg egentlig synes, at vi var ganske dygtige og viste stort mod med bolden. Det skal vi tage med os. 

Cheftræneren påpeger dog, at kynismen og skarpheden skal findes frem, hvis holdet i aften skal lykkes over for rækkens bedste defensiv.  

- Der er ingen tvivl om, at vi møder en modstander i aften, der er endnu dygtigere til at forsvare eget mål end AaB. Det er det hold, der har lukket færrest mål ind i denne sæson. Det betyder, at vi skal stræbe efter en markant større skarphed i de ting, vi gør på den sidste tredjedel, hvis vi skal gøre os nogen forhåbninger om at vinde, fortæller Niels Frederiksen og uddyber, hvordan kompaktheden kan blive nøglen. 

- Uanset hvem FC Midtjylland spiller med i aften, ved vi, at de har nogle dygtige individualister, der både er hurtige og fysisk stærke. Det betyder også, at vi skal sørge for, at vi ikke giver dem for meget plads og rum at løbe i. Vi skal også arbejde kompakt - uanset om vi går højt og presser, eller om vi står lidt lavere, så er det noget, vi hele tiden skal huske på. 

Selv om kampen udefra set kunne ligne et opgør uden det store på spil, er Frederiksen opsat på at vise noget andet. For de blågule handler det om at slutte sæsonen på bedste vis og beholde den nuværende fjerdeplads. 

- Jeg har sagt til spillerne, at når vi nu ikke ikke længere kan blive nummer tre, som var det, vi gik efter, må vi prøve at bliver nummer fire. Vi skal hele tiden stræbe efter det bedst mulige og få den bedst mulige placering. Sådan må det være. Jeg synes, der er stor forskel på, om vi slutter godt, eller vi ikke gør. Der har været et rigtig fint hjemmepublikum og en flot kulise, de sidste gange vi har spillet. Det betyder også noget for os, at slutte godt af foran dem og betale noget tilbage. 

Foto: Getty Images