11. JULI 2020 kl. 09:00
Mensah melder sig klar: Modet skal vinde os kampen

Torsdag kunne cheftræner Niels Frederiksen - ud over sejren - glæde sig over, at Kevin Mensah var tilbage i truppen efter at have siddet ude med en skade i seks uger. Mensah fik 45 minutter og var pludselig i spil fra starten af opgøret, da Jens Martin Gammelby fik problemer under opvarmningen. 

- Det var dejligt at være tilbage igen, og så var det en speciel oplevelse med fans og også at skulle ind at have så meget tid. Det var ikke planlagt, men Jens fik nogle problemer, og så stod jeg klar. Det var en god oplevelse at vide, at det går den rigtige vej, fortæller wingbacken og melder sig i samme ombæring klar til søndagens Derby.

- Ja, helt sikkert, det var ikke, fordi jeg var gået kold fysisk, det er lidt en drilsk skade, så det er noget, jeg mærker, og det er noget, jeg skal prøve at abstrahere fra, så jeg er klar.

Torsdag aften fandt holdet noget af den skarphed og kynisme frem, som har manglet på det seneste. Forsvarsspilleren mener selv, det er vigtig at få gang i offensiven - særligt i en tid hvor holdet må undvære Hedlund og Mráz. 

- Det var rart at se, for det er altafgørende for, at man kan vinde fodboldkampe. Først og fremmest er det dejligt for Uhre, men også for Jobbe, der spiller en god kamp. Uden at vi skal sige, vi har leveret en toppræstation, så leverer vi en god præstation i en kamp, hvor resultatet måske ikke helt var, hvad præstationen var til, men vi var kyniske, og det har vi måske manglet lidt - derfor er det også godt at få gang i de offensive spillere. 

I morgen venter sæsonens sidste Derby så, når de blågule skal en tur til Telia Parken. Begge hold kommer ind til kampen med vidt forskellige dagsordener, men det bliver ifølge viceanføreren ikke afgørende. 

- Kampene lever altid deres eget liv, men når det så er sagt, så er den måde, vi spiller fodbold på, hvis vi får sat vores spil ordentligt op, noget, der gør ondt på alle hold, og det gør det også på FCK, og det er blandt andet det, vi skal ud at vise, ligesom vi gjorde hjemme på Brøndby Stadion med masser af energi og mod. Det er modet, der skal få os til at vinde kampen. Hvis vi spiller vores spil, så vinder vi - gør vi ikke det, så er FCK et yderst kompetent hold, der vil give os problemer. 

Sejren torsdag skabte samtidig nyt håb i drømmen om bronze og Europa, og derfor kville tre point lune i det samlede regnskab, når der søndag bliver fløjtet op til Derby. 

- Vi har en vilje for at komme ud at skulle spille Europa næste sæson, og det er også et mål internt i truppe at få vist sig frem på en større scene end Superligaen. Så så længe muligheden er der, så jagter vi den. Vi tror på det, og selvfølgelig er det noget, vi snakker om. Vi skal ud at jagte hver eneste kamp, det er altafgørende for, at vi kan nå vores mål, afslutter Kevin Mensah.

Foto: Getty Images