26. JUNI 2020 kl. 14:21
Vigen om FCN-kamp: Det er kampe, der plejer at køre i et højt og intensivt tempo

Mesterskabsspillet fortsætter på søndag, hvor vi møder FC Nordsjælland på Right to Dream Park i Farum. Kampene mod FC Nordsjælland plejer at være garant for mål, underholdning og masser af tempo gennem alle 90 minutter.

På søndag, hvor der er kickoff kl. 18:00, forventer Lasse Vigen mere af det samme.

- FC Nordsjælland er jo en helt anden krig end normale kampe. Vi ved, hvor dygtige de er, hvis de får for meget tid på bolden, og vi giver dem overtaget, så det bliver en kamp om, hvem der kan tage mest initiativ med bolden, og der skal vi udfordre dem.

- Det er kampe, der plejer at køre i et højt og intensivt tempo, så det er vigtigt, at man også forsøger at holde lidt i bolden – selvfølgelig med fart og flytte den hurtigt, så vi også får dem ud og løbe efter os.

Med kampe i så intensivt et tempo er det vigtigt også at have et overblik over, hvornår det er nødvendigt at træde på bremsen et øjeblik, men det er ikke tidspunkter, man kan fastsætte på minuttal, fortæller Brøndby IF’s nummer 21.

- Det er noget, man er nødt til at fornemme i kampen. Hvornår træder vi på bolden og spiller den lidt rundt? De kommer også frem med mange mand, så det kan give os noget plads at løbe på, så det er altid en balancegang mellem at udfordre dem hurtigt, når vi vinder bolden og tage vores perioder, hvor vi holder fast i bolden, forklarer Vigen og mere om, hvordan det foregår under kampene.

- Det tempo, vi vælger at spille i, er bestemt af situationen i løbet af kampene. Vi har en treback-kæde, der er rigtig gode til at fornemme, hvornår vi kan sætte tempo i spillet, og hvornår vi skal stå på bolden. Og når vi taler om de her brydninger, der kommer i spillet, så er det også vigtigt, at midtbanespillerne kan vurdere, om det er tid til at sende bolden af sted efter vores angribere, eller om vi skal forsøge at få et etableret angreb og få modstanderne til at løbe lidt.

De sidste tre kampe i 3F Superligaen har holdet stået stærkt defensivt og givet modstanderne meget få chancer, og den indbyrdes forståelse for opgaverne i løbet af kampen vokser hele tiden.

- Noget af det, vi har været rigtig gode til, er det etablerede forsvarsspil, hvor vi hurtigt får alle mand bag bolden og så forsøger at gå højt derfra. Det er klart, at når vi mister bolden, så er det vigtigt, at vi forsøger at genpresse – især højt på banen, men de gange, hvor et hold som især FC Nordsjælland får spillet forbi vores første pres, er vi blevet markant bedre til at komme bag bolden og stå mere struktureret og give færre chancer væk, end vi har gjort før. Det er en af de ting, vi skal blive ved med at udvikle, men som vi også er kommet ret langt med.

Når presset sættes ind på modstanderne i løbet af en kamp, er der mange forskellige ting, der kan udløse presset eller det modsatte – tage tempoet ud af kampen i en kortere periode.

- Vi har noget, vi kalder ’pressure trickers’, der er momenter i spillet som for eksempel en bestemt slags aflevering, vi aftaler inden kampen, som er god at presse på. Så ved alle, at når den kommer, så går vi på. Andre gange er det mere et spørgsmål om en vurdering af, hvornår vi kan gå højt, og hvornår vi ikke kan. Der er det selvfølgelig vigtigt, at det er en – det kunne være mig, det kunne være Jung, det kunne være Maxsø – der ser, om vi er i position til at gå højere, eller om vi lige skal afvente og vente på den rigtige situation.

- Vi var meget utilfredse med vores præstation mod AC Horsens og også præstationen med bolden mod AGF, men derfra synes jeg, vi har taget nogle skridt mod de – lige nu – to bedste hold i Danmark. Vi har vist, at vi kan spille helt lige op med dem og i perioder måske endda bedre end dem. Selv om de er dygtige, så ved vi, at vi også har niveauet til at være med, men det kræver, at vi tør at have bolden, spille med den og gøre de ting, vi er gode til, understreger Lasse Vigen.

Der er kickoff kl. 18:00 på søndag på Right to Dream Park. Kampen sendes live på Canal 9, men vi dækker også kampen live på twitter.com/brondbylive.

Foto: Getty Images