26. JUNI 2020 kl. 11:00
Ole Palmå: Føler at vi har bevist at vi kan lukke flere ind

I søndags var der Derby på Brøndby Stadion, og der var 3000 fans og partnere på plads på tribunerne, da Derbyet var udvalgt af myndighederne til at være en af tre test kampe, der skulle afvikles i runde 29 i 3F Superligaen, hvor man måtte lukke mere end 500 personer ind.

Derbyet endte uafgjort, og tilskuerne leverede en fantastisk indsats og var gode til at følge retningslinjerne, fortæller administrerende direktør Ole Palmå.

- Alles øje var rettet mod Brøndby Stadion søndag aften, og i dag sidder vi tilbage med stor tilfredshed over den flotte og eksemplariske adfærd, fansene viste til Derbyet. Fansene fulgte anvisningerne og retningslinjerne med et smil på læben og godt humør, og det skal de have meget stor ros for. 

- Den gode adfærd overrasker os dog ikke, da man skal huske på, at samfundet har ændret sig markant i forhold til før Corona-krisen. Danskerne forstår at holde afstand, har god hygiejne og følger de retningslinjer, der bliver udstukket, hvilket myndighederne også har påpeget ved flere lejligheder. Det så vi på Brøndby Stadion i søndags, og det bekræfter for os, at vi er parat til at lukke flere ind, når politikerne giver grønt lys.

Til Derbyet var der 3.000 fans og partnere på tribunerne, samt over 600 personer på arbejde, og det er en stor økonomisk belastning for klubben, fortæller Ole Palmå.

- Vi føler, at vi har bevist at vi kan håndtere de mange restriktioner, men vi har samtidig behov for at kunne lukke mange flere ind, før det reelt giver mening for os. Der var 3.000 tilskuere på plads, men vi havde flere på arbejde, end vi ville have haft på arbejde til et Derby uden restriktioner og fuld kapacitet.

- Vores omkostninger til klargøring, rengøring og afvikling af Derbyet var markant højere til trods for en kapacitetsudnyttelse på kun knap ti procent. Så folk kan jo nok regne ud, at det økonomisk slet ikke hænger sammen at afvikle kampe med så mange restriktioner og så få tilskuere. Nu afventer vi hvad politikerne beslutter, men det er afgørende for alle, at vi snart nærmer os en kapacitet, som giver mening.

Næste kamp for Brøndby IF i 3F Superligaen er på søndag mod FC Nordsjælland på Right To Dream Park i Farum. FC Nordsjælland oplyser, at de håber at kunne lukke op mod 300 fans og sponsorer ind til søndagens kamp.

Foto: Getty Images