26. JUNI 2020 kl. 11:45
Kvinderne jagter guld i Hjørring

I morgen afsluttes Gjensidige Kvindeligaen, hvor sidste spilledag bliver en direkte duel om guldet, når Fortuna Hjørring tager imod de forsvarende mestre fra Brøndby IF. På bænken, ved siden af cheftræner Per Nielsen, er i morgen klubbens tidligere anfører, Louise Winter, som skal agere assisttræner i sæsonens sidste kamp. Det bliver samtidig midtbanespillerens sidste opgave for de blågule, da hun har valgt indstille karrieren, som følger af flere skader. Cheftræneren selv er tryg ved at have 'Loui' ved siden af sig i den altafgørende guldkamp. 

- Jeg kender 'Loui' godt, og ved hvad hun står for. Hun kender holdet og pigerne, så jeg er selvfølgelig glad for, hun har takket ja til den rolle, fortæller Per Nielsen. 

Kampen er samtidig afslutningen på et hektisk forår, hvor den ufrivillige pause har brudt en ellers sikker rytme hos de sejrsvante kvinder. 

- Vi kommer fra en Corona-pause, hvor det har været svært at holde motivationen. Det har været rigtig svært for os allesammen. Vi har vel savnet hinanden lidt og savnet at komme ud at træne. Det har været en rodet omgang, siger cheftræneren, mens Louise uddyber:

- Jeg har selv døjet med en skade i perioden, men det har da været svært og hårdt, og særligt for de piger der har skulle løbe og træne hver dag, og finde ud af at sætte et styrke program sammen, som bare kunne give en lille smule. Hele uvisheden omkring om vi skulle vende tilbage og spille, og det, at man ikke har en slutdato at forholde sig til, har gjort det svært at holde motivationen. 

Holdet har indtil nu gjort rent bord de fire kampe hidtil i det lidt anderledes slutspil, der har været spillet i år. Cheftræneren er på trods af de snævre sejre ganske tilfreds med det, han har set på banen. 

- Det har været et kortere slutspil, end det plejer. Det har vi håndteret rigtig fint og spillet nogle fornuftige kampe. Der er selvfølgelig lidt rust, der skal bankes af i starten, men under kampene har vi fundet en okay rytme og spillet noget fin fodbold. Vi har fået de point, som vi skal have, for at stå i den her 'finale'. Vi har en målscore på 7-1, efter de første kampe, hvor vi har vi haft 28 relativt pæne chancer, men det er klart, at vi ville gerne have scoret mere. Jeg ville dog være mere bekymret, hvis vi ikke fik tilspillet os de her chancer, men det har vi gjort, og nu bankede vi lidt flere mål ind senest, så jeg håber, vi er på rette vej. 

Lørdagens modstander, Fortuna Hjørring, har ligesom de blågule haft en stærk sæson, som har placeret dem øverst i tabellen. Winter, der efter corona-pausen overgav anfører bindet til Theresa Eslund, mener, at kampene ofte er så jævnbyrdige, at de bliver afgjort på dagen og udfra marginalerne. 

- Fortuna er et hold med nogle unge spillere og så nogle rutinerede kræfter - lidt ligesom os selv. Kampene mod dem er tit bare, hvem der rammer dagen, fordi det er så tætte kampe. Vi har hver vores spillestil, hvor vi meget gerne vil spille lidt mere poleret fodbold, så har de en tendens til, i hvert fald når de møder os, at sparke lidt lange bolde. Generelt bliver det jo bare en intens hård fight over hele linjen. 

- Det er jo virkelig fedt, at vi får muligheden for at afgøre det i sådan en kamp her. De fire kampe, vi har spillet optil, har været små finaler, fordi vi har vidst, at hvis vi smed point i bare én af dem, havde vi været væk i forhold til mesterskabet. I morgen skal sæsonen defineres, og det er jo lidt knald eller fald, afslutter Louise Winter. 

At kampen bliver altafgørende for mesterskabet, er ikke noget der skræmmer cheftræneren, han mener, at holdet er godt forberedte og vante med at spille den slags kampe. 

- Jeg føler, vi er godt forberedte. Ugen optil har været meget som den plejer, men nu tager vi afsted i morgen (fredag, red.) for at pigerne kan hvile lidt mere og sove lidt længere på kampdagen. Rent træningsmæssigt har vi ikke lavet ret meget om. Vi prøver stadig at have fokus på det, som vi gerne vil lykkes med på banen. Vi har været i den her slags kampe mange gange før, så pigerne er vant til det. De sidste fem sæsoner, hvor jeg har været træner, tror jeg kun der er én gang, hvor det ikke er blevet afgjort på sidste spilledag. Så jeg tror det bliver tæt, og som Loui siger, så handler det meget om dagen. 

- Der ikke nogen tvivl om, det er de to bedste hold i Danmark og har været det i mange år nu. Det er også de to hold, der producerer flest landsholdsspillere, men samtidig er det også de to hold, der er udfordret mest, fordi de er så dygtige, så de skal næsten bygge noget nyt op hvert eneste år. Før den her sæson sagde vi farvel til fem landsholdsspillere, og de sagde vel også farvel til rigtig mange fra deres startellever. Det er det, man må leve med i de her klubber. Det gælder hele tiden om at have de næste parate, og det er den udfordring, vi slås med, afslutter en spændt Per Nielsen. 

Om kvinderne genvinder guldet, kan du følge på Eurosport 2 eller Dplay når der lørdag er kickoff kl. 14:00. 

Foto: Frederik Lorentzen