25. JUNI 2020 kl. 14:30
Rosted: Vi har brug for en sejr

På søndag gælder det endnu et opgør for de blågule i Mesterskabsspilet, når vi skal et smut til Right to Dream Park for at møde et af forårets mest formstærke mandskaber i FC Nordsjælland. Selvom truppen tager tre uafgjorte med til kampen, er der stadig god optimsme, hvis man spørger holdets norske forsvarsspiller, Sigurd Rosted. 

- Stemningen har været god den sidste uge, men det er klart, det er ved at være tid til at vinde, og der ikke noget vi har mere lyst til på søndag. 

Holdet har generelt været i en opadgående formkurve rent spillemæssigt de sidste par kampe, og selvom holdet forleden kom bagud sent i opgøret, viste man alligevel høj moral og fik udlignet kampens overtid. Nordmanden peger på, det er hele holdets ansvar og ikke mindst fortjenste, at man ikke gik ned med flaget efter den indkasserede scoring. 

- Jeg synes, vi spiller en god kamp mod FCK. De fik en scoring lidt ud af ingenting, og vi er selvfølgelig nødt til at tro på, vi kan score, når vi har haft så mange gode chancer og spillet så fornuftigt, som vi gjorde. Det er alles ansvar, at vi kommer tilbage og får scoret. Der ikke nogen, der har et mindre ansvar end andre. Vi er et hold sammen, og det er også noget af det, vi har også fået vist det sidste stykke tid.

Forsvarsspilleren har selv spillet fuld tid de seneste kampe, og selvom den højrebenede midtstopper har været brugt mest på den venstre midtstopperposition, har nordmanden været tilfreds med sine egne præstationer og mener, holdet er lykkedes godt med at tage temperaturen på kampene det seneste stykke tid. 

- Jeg synes, det er gået rigtig fint, efter vi er kommet tilbage på græs. Jeg har spillet nogle gode kampe og har en god følelse. Jeg håber selvfølgelig at kunne fortsætte i samme stil, fortæller Rosted og fortsætter:

- Som forsvarsspiller er det selvfølgelig vigtigt at kunne tage temperaturen på kampene og vide, hvornår man skal gå højt i presset eller stille sig længere tilbage. Det, synes jeg, vi har gjort godt på det seneste, men det er klart, at alle kampe og modstandere er forskelige, og derfor er det naturligvis anderledes, hvordan man håndterer det fra kamp til kamp. 

Kampen på søndag bliver mod en hurtig og tekniskspillende modstander, der normalt er stærk hjemme på eget 'græs'. Ifølge Rosted bliver det en helt anden og mere livlig kamp end de tre foregående - noget der ligger bedre til de blågule. 

- Vi havde en god oplevelse, sidst vi spillede der oppe, så vi håber, vi kan tage noget af det samme med på søndag. Vi er et godt spillende hold, og det er klart, at på kunstgræsset går det hurtigt med bolden, og det passer os egentlig godt. Det bliver vigtigt for os at spille fodbold. Det bliver ikke den samme krig, som det måske har været de tre seneste kampe. Det bliver en helt anden kamp, og det bliver vigtigt, at vi sætter vores eget spil og har bolden mere, end de har. Vi håber, at kunne være ligeså gode som sidst, men denne gang tage sejren med hjem, afslutter den optimistiske nordmand. 

Foto: Getty Images