Jung: Vi er taknemmelige for at opleve fansenes opbakning

21.06.2020 07:20

I aften danner Brøndby Stadion rammen om årets første Derby, når der er kickoff klokken 18:00 i Mesterskabsspillets 29. runde. En af de spillere Niels Frederiksen kan glæde sig over at have tilbage i truppen, er tyske Anthony Jung. Efter at have set på fra tribunen de seneste kampe, mener forsvarsspilleren, at begge opgør har været skridt i den rigtige retning efter skuffelsen i Horsens. 

- I den første kamp hjemme mod AGF var det positivt på den måde, at vi ikke indkasserede nogen mål, men vi var heller ikke farlige i den anden ende. Det var en solid præstation, og på sådan nogle dage er det vigtigt man alligevel kan tage ét point med fra opgøret.

- I torsdags imod FC Midtjylland var jeg imponeret over måden vi håndterede kampen på, modigheden med bolden og at vi spillede os ud af deres pres, i stedet for at sparke lange bolde. Vi tog større chancer i defensiven, turde spille os ud af presset, og gik selv højere op i presset med hele bagkæden. Så jeg synes, at kampen var et mere offensivt udtryk fra vores side. Vi holdt et stærkt Midtjylland-hold fra at score. Det var jeg glad for at se, for det var klart et step i den rigtige retning, særligt efter den ekstremt dårlige præstation mod Horsens. 

Selvom holdet rent defensivt har været på rette vej, har der manglet skarphed i offensiven. Efter to nulløsninger, anderkender den tilbagevendte forsvarsspiller da også, at holdet har haltet noget efter i modstandernes straffesparksfelt. Det skal der laves om på, hvis der skal point på kontoen i søndagens Derby. 

- Vi har måske savnet mulighederne for at komme frem til farlige positioner, hvor de afgørende afleveringer kan blive sat sammen for at få bolden over stregen. Vi er nødt til at blive skarpere og mere præcise på den sidste tredjedel, og det betyder blandt andet, at vores 8'ere skal presse højere og komme med i feltet. Så er det klart, der skal komme flere bolde fra mellemrummene og udefra fra wingbacksene, og så skal vi frem for alt være mere sultne. 

Jung, der i det her forår selv har vist sig at være ganske målfarlig, glæder sig til at vende tilbage og spille på et denne gang mere fyldt Brøndby Stadion, som ifølge tyskeren giver motivation et nyk op. 

- Det er Derby-tid. Jeg ved, at der kommer op i mod 3000 fans, og det er selvfølgelig en særlig motivation for os. Jeg ser meget frem til at kunne komme tilbage og hjælpe holdet efter to kampe ude. Så jeg håber, jeg får muligheden for at spille. Jeg er 100 procent motiveret og ser meget frem til opgøret, fortæller forsvarsspilleren og uddyber i samme moment, hvad der gør det så særligt at spille disse Derby-kampe. 

- Det er altid specielt at spille de her kampe, og særligt hjemme på Brøndby Stadion. Atmosfæren vil selvfølgelig blive en anden i disse tider, men vi er meget taknemmelige over de fans, der får muligheden for at støtte os i aften. Det vil også blive særligt, når man ser på hvad der sker verden over og så krydret med et Derby. Det kan ikke blive mere specielt, afslutter en fortrøstningsfuld Jung. 

Husk at du i aften inden opgøret kan følge optakten 'Før kampen' som premium-abonnent på Brøndby Indefra.

Foto: Getty Images