5. JUNI 2020 kl. 09:00
Bruus: Mere end bare tre point

Tirsdag aften var 3F Superligaen tilbage, da vi med en 1-0-sejr sendte SønderjyskE hjem med et nederlag. Kevin Mensah måtte midtvejs i anden halvleg udgå med en skade, og det gav plads til unge Andreas Bruus, der på trods af sine bare 21 år, er en de spillere der har været længst tid i den nuværende A-trup. Ligesom tilfældet med Mensah, er den tidligere angriber den seneste tid blevet omskolet og prøvet af på wingbacken. Det har efterladt et positivt indtryk i trænerteamet.

- Det er selvfølgelig altid dejligt at komme ind - især efter så lang tid uden kamp. Det er specielt at komme ind på en højreback, men jeg har efterhånden spillet der et lille stykke tid, så jeg er ved at vende mig til det. I bund og grund er det bare dejligt, at komme tilbage og spille noget fodbold, der tæller. Det er ærgerligt at se Kevin udgå, men så må jeg prøve at gribe chancen. 

Bruus er fortrøstningsfuld og ser flere gode perspektiver, når han taler sin nye rolle igennem, men er af den overbevisning, at det hele endnu ikke sidder i skabet. 

- Jeg ved ikke, om jeg hurtigt er begyndt at føle mig hjemme, men jeg tager opgaven i stiv arm, og hvis det er der, Niels sætter mig til at spille, så er det der, jeg spiller. Jeg synes selv, det er gået med pil op ad. Jeg er blevet positivt overrasket over mine defensive evner, men i mit hovede er wingbacken ligeså meget en offensiv position, som det er en defensiv. Overordnet er jeg egentlig blevet meget glad for at spille den, men der stadig ting, der skal arbejdes med. 

I weekenden venter så en opgave i Horsens, et sted der for vores vedkommende de senere år har lagt adresse til nogle historiske kampe på godt og ondt. Denne gang kan truppen dog spille en anelse mere frit, da top seks-deltagelsen er sikret. Højrebacken spår mange ligheder med den forgående kamp mod SønderjyskE, og netop historien bør være motivation for en stærk indsats. 

- Det kan som wingback blive en spændende kamp, fordi der muligvis vil være mere plads mod et af de måske fyssisk lidt tungere hold i 3F Superligaen. Jeg forventer, de måske stiller sig lidt ned, som SønderjyskE gjorde det i perioder. Så man har pladsen til at komme ud og udfordre, og jeg kan bruge noget af min fart. Det bliver en interessant kamp, men også en fyssisk hård kamp både defensivt og offensivt. Horsens er et hold, der lever meget på standarder og tager chancen for at smide den indover, når de kan. Omstillingsspillet kan blive en af nøglerne. 

- Kampen er for mig at se mere end 'bare' tre point - med alle de oplevelser, man har haft derovre, skulle man være et skarn, hvis ikke man kan sætte sig op til sådan en kamp. Det, vi har oplevet derovre, har været positivt og ekstremt negativt. Jeg var selv med på sidelinjen i 2018 og så med derhjemme i 2013, da vi blev i Superligaen. Så hvis man ikke kan sætte sig op til sådan en kamp, så bliver det svært at sætte sig op til noget som helst, afslutter en ivrig Bruus.     

Om Andreas Bruus starter inde mod AC Horsens, kan du se på søndag, når der er kickoff på 3+ klokken 17:00.

Foto: Getty Images