3. JUNI 2020 kl. 11:25
Schwäbe: Sejren giver en masse tro og motivation

Efter godt og vel tre måneder væk fra 3F Superligaen var Schwäbe og holdkammeraterne tilbage i ilden, da det tirsdag aften blev til en 1-0-sejr over SønderjyskE. Den tyske keeper, der selv havde nogle afgørende redninger i sejren, var godt tilfreds med at være tilbage på trods af en anderledes kulisse.  

- Det var utroligt at være tilbage på banen igen. Efter så lang tid væk fra det hele er det vigtigt at have gode kampe og motivere hinanden til at have det sjovt på banen. Selvfølgelig var kampen noget andet end en træningskamp, men samtidig er det også uvant for os, når vi ikke har supporterne i ryggen. Det er ærgerligt, vi ikke har dem, men måske er det sikkerhedsmæssigt den rigtige beslutning.  

Schwäbe selv peger på at en stærk holdindsats var med til at definere det stærke defensive udtryk, der gjorde at gæsterne kom til meget lidt i opgøret. Resten tog målmanden sig selv af. 

- Jeg synes, vi spillede godt i dag. Vi spillede en god defensiv kamp, og det er hele holdets fortjeneste. Jeg havde selv en god situation, hvor SønderjyskE-angriberen i boksen kom til afslutning, og så var det en refleksredning. Som målmand skal man være klar til at lave en afgørende redning, uanset om det er i begyndelsen af opgøret eller i det 90. minut. Det er det, vi træner for. 

Den 25-årige målmand mener, at sejren var noget nær den bedste måde holdet kunne komme tilbage på efter den ufrivillige pause. Målet viser vigtigheden af hele truppen er med og spiller en afgørende rolle. 

- Det er altid dejligt at se bolden gå ind, og så er det specielt, når en spiller kommer ind fra bænken og gør en forskel. Det viser at holdet står sammen og er en enhed. Det giver også en masse tro og motivation, og det er vigtigt for kampene fremadrettet. Jublen efter kampen blandt os spillere siger det hele, det var så vigtigt. Du har trænet i næsten to måneder, du ved ikke om vi begynder ligaen igen eller ej, så nu vi endelig er tilbage, var det den perfekte måde at starte på, siger den kampgørende målmand. 

Foto: Getty Images