25. MAJ 2020 kl. 10:30
Jan Bech Andersen: En solid forretning i første kvartal og stærke fan-initiativer

På næste tirsdag begynder 3F Superligaen igen, og kampformen bliver for øjeblikket finpudset på træningsbanen.

Trods ingen kampe de seneste par måneder, har klubben mærket en enorm opbakning fra klubbens fans og sponsorer. ’Aldrig Alene’-trøjen blev solgt i 34.369 eksemplarer. Salget af billet-vouchers, som i daglig tale kaldes fællesskabs-billetter, har ramt næsten 15.000 billetter, og onlinesalget af merchandise er steget med næsten 30 procent – bl.a. på baggrund af en #TømBrøndbyShoppen-kampagne, som fansene selv tog initiativ til på Facebook, Instagram og Twitter.

Bestyrelsesformand Jan Bech Andersen fortæller, at man trods krisen stadig går benhårdt efter de sportslige og økonomiske mål, man satte sig i starten af året.

- Pandemien, der har ramt verden, er i enhver henseende helt ekstraordinær. Når vi har fået påbudt ikke at kunne afvikle kampe med tilskuere, og dermed give vores fans og sponsorer en fodboldoplevelse, så stækker det os klubber. Forretningsmæssigt leverede vi et solidt første kvartal, hvor der er blevet leveret på alle fronter og på trods af den usikkerhed, der naturligt følger i kølvandet på COVID-19, går vi fortsat efter at nå vores økonomiske og sportslige mål, vi har sat os.

- Det vides dog stadig ikke, hvornår 3F Superligaen kan genoptages med tilskuere, ligesom vi ikke kender effekten på alle vores afledte indtægter. Samtidig er vi omfattet af hjælpepakker, hvis rækkevidde vi ikke har klarhed over endnu. Men vi har en organisation, der hver eneste dag arbejder hårdt, ansvarligt og dygtigt på at igangsætte tiltag og træffe beslutninger, der skal få Brøndby IF stærkest muligt igennem denne periode. Derudover oplever vi alle de fantastiske fan-initiativer, som er opstået under Corona-krisen, såsom ’Aldrig alene’-trøjen og billetvouchers. Alt sammen noget, der går ind og bidrager til vores forretning.

- Samlet set betyder det, i forhold til nogle af de økonomiske scenarier vi stod og kiggede ind i under de første uger af krisen, at vores likviditet er blevet styrket i de seneste uger med en stram styring af virksomheden suppleret med den uvurderlige støtte fra vores fans og sponsorer. Så en stor tak til alle for at have ageret med stor ansvarlighed og for det fællesskab, der kendetegner vores alle sammens klub.

Det er stadig muligt at købe billet-vouchers til kommende kampe, som Fanafdelingen i samarbejde med flere organisationer deler ud til personer, der måske ikke har økonomisk mulighed for at købe billetter til kampe på Brøndby Stadion. Du kan købe billet-vouchers her.