23. MAJ 2020 kl. 11:30
Sikkerhedschefen: Det er en ny hverdag, vi skal vænne os til

3F Superligaen er tilbage på programmet for vores vedkommende 2. juni, hvor vi på hjemmebane møder SønderjyskE. Men selv om det stadig er 11 mod 11 om en bold, så er der rigtig mange ting, der er anderledes omkring de kommende kampe.

- Der er rigtig mange forholdsregler, vi skal tage os omkring kampene. Det åbenlyse er, at fansene kommer til at mangle på tribunerne, men også for spillerne, staben omkring holdet og alle andre ansatte i klubben, ser tingene anderledes ud.

- Der er ingen adgang til omklædningsrummene, og det betyder, at spillerne skal møde omklædt – ligesom de gør til den daglige træning, og at pauserne kommer til at foregår med ophold på tribunen eller banen. Vi så meget af det i effekt i træningskampen mod Lyngby i torsdags, men til turneringskampene vil der være medier til stede til kampene, og de vil også komme til at opleve en anderledes afvikling af deres funktion på kampdage, fortæller Mickel Lauritzen, der er sikkerhedschef i Brøndby IF.

Han har haft travlt med planlægningen af kampafvikling i samarbejde med de mange afdelinger i klubben, der er med inde over en kamp. Men det er ikke kun til kampene, at tingene ser anderledes ud i klubben, fortæller sikkerhedschefen.

- Det er en ny hverdag, vi skal vænne os til. Der er stadig en del hjemsendte kollegaer, så vi er færre til at få tingene til at fungere, men alle går til opgaven med godt humør. Vores møder er med stor afstand til hinanden, og vi har ligeledes mange af vores møder gennem online-kanaler.

- Men både internt i klubben og i dialogen med andre klubber, er der en stor forståelse for et stærkt samarbejde skal være med til at få fodbolden i gang igen. Det er noget, vi alle sammen savner, og jeg tror ikke, der er nogen, der ikke ser frem til at vi kan vende tilbage til normalen med masser af tilskuere på tribunerne. Og når myndighederne giver grønt lys til fans igen må komme til fodbold, så er vi mere end klar - om det bliver med eller uden restriktioner.