22. MAJ 2020 kl. 11:00
Maxsø: Dejligt at mærke spændingen i kroppen igen

Træningskampen i aftes mod Lyngby BK var første kamp for Brøndby-truppen, efter Corona-pandemien lukkede det meste af landet – heriblandt også dansk fodbold.

Genåbningen kom gradvist, og efter at hele truppen blev testet negativ for COVID-19, stod den så endelig på en fodboldkamp igen. Det var noget, anfører Andreas Maxsø havde set frem til.

- Det var dejligt at skulle ind i sin gamle rytme igen med at lade op til kamp og prøve at komme ind i de gamle rytmer og måder at gøre tingene på og mærke, at der var en spænding i kroppen hele dagen. Også at træde ud på stadion og mærke det lille sus, der kom. Nu var det bare en træningskamp, men det er lang tid siden, vi har spillet kamp, så det var fedt at have noget at spille for – ikke tre point i denne kamp, men for at vinde, lyder det fra anføreren, der vender blikket mod gårsdagens præstation, der var første kamp under nogle lidt anderledes forhold og restriktioner.

- Det var en træningskamp, og fokus var på at komme i gang igen og få rytmen tilbage. Det var under lidt andre vilkår, end vi plejer at spille under. Vi skal blandt andet klæde om oppe på tribunen og holde pause ude på banen. Det var selvfølgelig lidt underligt, men det var rart at spille igen. Man kunne godt mærke, at drengene var glade for at komme i kamp igen.

- Jeg synes egentlig, at tingene virkede fint. Det påvirkede ikke rigtig folk, at det var var under lidt andre vilkår. Vi så fine nok ud på bolden, men vi manglede så bare lige den sidste skarphed i begge ender. Det er selvfølgelig noget, vi skal arbejde på, men først og fremmest var det vigtigt at komme i gang igen. Stort set alle fik omkring en times spilletid, og alle så forholdsvis fit ud, så det er positivt. Vi skal være lidt skarpere i fokus og koncentration, men det har vi to uger til at arbejde på, så det skal nok blive godt.

Næste kamp for Maxsø og resten af truppen er på tirsdag, hvor vi møder Lyngby BK i en træningskamp igen. Denne gang hjemme på Brøndby Stadion. Det er uden tilskuere, men kampen bliver sendt live på Brøndby Indefra og Viaplay.

Foto: Getty Images