Retov: Vi skal forsætte udviklingen på standarder

21.02.2020 14:55

Assistenttræner Martin Retov har gennem de seneste sæsoner haft ansvaret for standardsituationerne på træningsbanen. De seneste måneder har det været et fokuspunkt for ham og resten af staben at forbedre udnyttelsesprocenten, og det var en glad Retov, der kunne konstatere, at sejren i forårspremieren mod OB blev grundlagt af en scoring efter en dødbold.  

- Vi har et realistisk forhold til, hvad vi mener, vi kan opnå på standarder. Når vi scorer én, så er det plus en, og omvendt er det minus én, når vi indkasserer. Det er selvfølgelig et regnskab, der skal gå op i sidste ende, og der har vi lidt på spil mellem spillerne og os fra trænerteamet. Det er altid noget, vi har haft fokus på, men vi har øget det hen over opstarten, fortæller Retov, der ligesom mange andre har kunnet se et generelt øget fokus på dødbolde i moderne fodbold.

- Det handler jo om, at vi godt ved, hvor vigtig en del af spillet det er, og at det jo næsten er en tredjedel af alle mål, der bliver scoret på standarder. Så det er klart, det vil vi også gerne være bedre til, end vi har været. Man kan se nogle af holdene vinder topplaceringer ved det - ikke nødvendigvis fordi de sætter spillet mellem felterne bedre end os, men fordi de har været dygtige på dødboldene. Det betyder, at man kan skabe sig et godt udgangspunkt, ligesom vi gjorde i Odense forleden. Det giver et boost til at kunne spille kampen på nogle andre præmisser, og det er vigtigt, at man også kan beherske den facet af spillet, fortæller Retov.

For spillerne er det også blevet en vigtig del af træningen, og det stiller højere krav til Retov. 

- Det er heldigvis noget, vi kan mærke, spillere har mere fokus på i den daglige træning og gerne vil forbedre sig på. Ligesom mange andre parametre så er det her et af dem, hvor jeg ikke synes, vi har været dygtige nok hen over flere år. Vi lægger mere vægt på det nu, end vi har gjort, og det sætter også mig under et naturligt pres, for jeg vil præstere ligeså vel som gutterne, og det er klart, at vi gerne vil se resultater.

For Martin Retov og resten af trænerteamet må man dog kigge langt efter folk over to meter, som kan være nyttige at have på sit hold, når det gælder standardsituationer. Det betyder derfor, at man arbejder ud fra nogle andre løsninger, der sætter kreativiteten i fokus, når der skal findes nye løsninger på den sidste tredjedel. 

- Det er klart, at vi ikke har fem store gutter inde på banen, og det gør selvfølgelig, at vi arbejder ud fra nogle andre forudsætninger og prøver at finde nogle løsninger. Det synes jeg, vi prøvede lidt af i Odense, hvor vi ofte startede med et kort hjørnespark og prøvede os lidt med nogle variationer derfra. Det skal også være en del af vores spil at kunne variere kombinationerne. Det nytter ikke noget, hvis modstanderne blot skal tage en eller to store spillere ud, og vi så ikke rammer nogen. Det er blandt andet en grundene til at tage standarderne kort for at rykke rundt på deres linjer og organisation og så se, om man ikke kan udvinde lidt af det.

- Defensivt må jeg rose vores hold, for vi har faktisk været rimelig gode til at lukke af på defensive standarder de sidste par sæsoner. Så det er primært den offensive del, der skal forberedes, og det arbejder vi hårdt med lige nu.

Tror du, at der er mange hjørnespark i vente for Retov og resten af Brøndby-mandskabet, kan du lige nu få odds 2,20 hos Betfair på, at vi tilkæmper os over 4,5 hjørnespark i opgøret.

Har du endnu ikke sikret dig billet til opgøret, kan du gøre det her. Men skynd dig - der er næsten udsolgt i det blågule udebaneafsnit.

Foto: Getty Images