Niels Frederiksen: Kollektivet er vores største styrke

22.02.2020 09:00

I søndags blev foråret skudt i gang med en sejr og tre vigtige point i Odense. Sejren kom i hus på baggrund af en stærk holdpræstation, og det var en tilfreds Niels Frederiksen, der så med på sidelinjen. Til trods for en god start holder cheftræneren dog stadig fast i, at truppen har meget at opnå endnu.

- Jeg sagde til spillerne inden OB-kampen, at det var én ud af mange kampe, og at den ikke ville være definerende for foråret. Vi leverede en rigtig god præstation, men jeg har også sagt til spillerne, at vi ikke har opnået noget endnu. Vores niveau afhænger af, om vi allesammen yder det maksimale, og vi fungerer som et hold. Lige nu ser jeg kollektivet som vores største styrke, og det har vi fokus på at italesætte overfor spillerne, fortæller cheftræneren.

Mod OB var der mange unge spillere, som fik spilletid og leverede en god præstation i sejren. Cheftræneren var glad for at se det ansvar, der blevet taget på banen, men hæfter sig ved at bevare fokus for at fortsætte udviklingen.

- I vores feedback til spillerne gælder det om både at holde fast i de ting de gjorde godt men ligeledes fremhæve nogle af de ting, vi synes, de kan blive bedre til. For os gælder det om at være objektive i det, vi gør, og ikke lade os rive med af stemningen. Det er uanset om de har spillet en god eller dårlig kamp. Det er vigtigt med en afbalanceret feedback, hvor vi har fokus på begge ting.

Nu venter der så en udekamp i Aalborg, der ligesom os har fået en god start på foråret og er med i kampen om top 6. Niels Frederiksen spår en kamp med fart på, hvor særligt opstillingerne kan blive nøglen til succes.  

- AaB kommer med et med aggressivt udtryk. De går lidt højere i presset, end OB gjorde det, og er generelt mere fremadrettede i de ting de gør. Jeg tror det bliver en kamp med højt tempo og intensitet. Vi skal være dygtige når vi har bolden, vi skal turde at spille, og spille ud af det tryk, som vil komme fra AaB. Så skal vi være opmærksomme på omstillingsspillet begge veje, for jeg tror kan meget vel kan blive afgørende for kampen. Det bliver en livlig kamp, for det er lidt de samme dyder, vi også gerne vil se fra vores spillere. Vi skal være fremadrettede, aggresive og får løbet vores meter.

Foto: Getty Images