Jung: Vi stoler på hinanden

20.02.2020 13:45

Februar er lig med forår i fodboldmæssig forstand, og forårets komme bød på tre point, to mål og et clean sheet mod OB i Odense, og det var en start som Anthony Jung kunne bruge – og som der skal bygges videre på, når AaB venter på søndag i Aalborg.

- Vi kan ikke klage over vores start. Vi holdt målet rent og fik tre point i en svær kamp.

- Vi har et stærkt sammenhold, og det gør nogle ting lettere på banen. Vi stoler på hinanden og vil kæmpe for hinanden, og derfra har vi en god base at bygge videre på, lyder det fra den tyske forsvarsspiller.

I løbet af efteråret begyndte han at tage mere ansvar på og udenfor banen, og den rolle er han vokset endnu mere ind i efter vinterpausen. I opstarten og den første kamp mod OB var manden med 3-tallet på ryggen en ledende figur på banen, der hele tiden kommunikerede med holdkammeraterne.

- Jeg var den næstældste i vores startopstilling, selv om jeg er kun 28, men det ansvar kan man ikke gemme sig fra. Jeg prøver at tage ansvar på min måde, ved at levere en god indsats selv og derfra hjælpe dem omkring mig. Det er vigtigt at man leverer selv, før man kan hjælpe andre med deres præstation. Men vi har et godt hold, en god og ung trup, og jeg er klar til at tage mit ansvar som en af de ældre og rutinerede spillere. Og de unge spillere er meget tændt på at lære og suge til sig.

- Vi har mistet en masse individuel kvalitet med afgangene af Kamil, Kaiser og Hany, men vi har arbejdet hårdt på at udfylde de huller som hold, og det har bragt os endnu tættere sammen i truppen. Det er tydeligt, at alle er klar til at hjælpe deres holdkammerat ved siden af dem selv, både defensivt og offensivt, og det fungerede ret godt. Selvfølgelig er der plads til forbedring, men det var en god start mod OB, og det skal vi tage med os videre.

På søndag er det som tidligere skrevet AaB, der er modstanderen, i endnu en svær udekamp. Og det bliver en godt forberedt Brøndby-trup, der dukker op på Aalborg Portland Park.

- Vi kender AaB’s formation og måden, de vil presse os på. De vil gå højere på os, end OB gjorde, så udfordringen bliver at være bedre med bolden og bevægelsen omkring boldholder. Der skal være fart og præcision i pasningerne, og så skal vi have samme indstilling på banen som i Odense. Men det er jeg ikke i tvivl om, at der vil være.

Du kan købe billet til kampen her, og tager du til Aalborg for at støtte holdet, er der faninformation til kampen her.

Foto: Getty Images