Niels Frederiksen: Taktisk fokus på træningslejren

28.01.2020 19:30

Holdet er landet i Portugal og har fået indlogeret sig på hotellet. Det er også blevet til første træningspas i den portugisiske eftermiddagssol, og efter den fortalte Niels Frederiksen lidt om, hvad han forventer sig af de næste 10 dages træningslejr. 

- Træningslejren markerer et skifte i vores fokus i opstarten. Et skifte fra at have rigtig meget vægt på den fysiske udvikling af spillerne til at have et væsentligt højere indhold af taktiske elementer. Simpelthen en masse fodboldtræning. Det betyder selvfølgelig ikke, at vi ikke har haft det endnu, men der har været størst fokus på det fysiske. Og det fokus skifter nu, fortæller cheftræneren.

Ud over det fodboldmæssige har Niels Frederiksen også øjnene på et andet aspekt hernede på træningslejren. 

- Vi er et sted, hvor vi har sagt farvel til nogle væsentlige spillere, og vi skal derfor arbejde med relationerne på banen. Det er det rent fodboldmæssige. Derudover skal vi også have fokus på at være et team og skabe resultater sammen som hold. Der skabes altid en dynamik, når man siger farvel til erfarne og etablerede spillere, og der er nogle nye, der skal udfylde rollerne, ligesom et nyt hierarki skal sætte sig. Så det bliver også en del af det, vi skal holde øje med hernede.

Med et U21 EM, der sluttede lige inden sommerens træningslejr, og med et tætpakket efterårsprogram er træningslejren i Portugal også en kærkommen mulighed for Niels Frederiksen til for alvor at gå i dybden med nogle ting. Og det har han og trænerteamet også forberedt sig på.

- Det er den længste periode, jeg har haft til at arbejde med holdet i fred og ro. Der har været landsholdspauser i efteråret, men der manglede vi jo tit spillere, og vi havde været ude at spille europæiske kampe, så vi var nødt til at dosere spillerne lidt, fordi de havde spillet meget. Så jeg glæder mig til at have dem i længere tid, hvor vi kan få implementeret nogle ting, og jeg kan sætte et større præg. Så derfor skal vi i trænerteamet også være skarpe, og det er vi også. Selvom der kan ske ting, der får fokus til at ændre sig lidt under sådan en tur, har vi planlagt det meste ned til mindste detalje.

- Der venter også tre kampe hernede, men når vi sætter det op mod hinanden, har vi jo væsentlig flere træningspas end træningskampe. Så vores fokus er naturligvis på træningen, men vi vil gerne se det, vi øver på banen, blive overført til de opgør, vi skal spille. 

Du kan se truppen, der er taget til Portugal, her.