21. JANUAR 2020 kl. 12:30
CV: Det rigtige farvel til Kamil

Efter fire år i Brøndby-trøjen og rekordmange mål har Brøndby IF givet den polske angriber Kamil Wilczek lov til at tage til den tyrkiske klub Göztepe og forhandle sine personlige vilkår, da klubberne er nået til enighed om en aftale.

Fodbolddirektør Carsten V. Jensen forklarer.

- Kamil har med sine præstationer for Brøndby IF gennem årene mere end nogen fortjent muligheden for et sportsligt og økonomisk eventyr her på karrierens sidste stykke. Kamil vil altid have plads i vores hjerter og historie. Hvis de sidste detaljer falder på plads, vil skiftet samtidig sikre en vigtig økonomisk kompensation, der kan reinvesteres, hvilket gør Kamils tid i Brøndby IF til et mønstereksempel på, hvordan vi sikrer klubbens udvikling fremadrettet.

- Vi kan godt afsløre nu, at Kamil havde muligheden for et skifte i sommer. Dette skifte blev dog aldrig til noget, og efterfølgende aftalte vi, at begge parter forberedte sig frem mod muligheden, hvis den skulle opstå igen. Kamil har på alle måder holdt sin del af aftalen med sine mange scoringer for Brøndby IF og ikke mindst i rollen som mentor og integrator for Samuel Mraz og vores øvrige talentfulde angribere.

Selv siger Kamil om sit mulige kommende farvel til Brøndby IF.

- Jeg er utrolig stolt af at have repræsenteret Brøndby IF og opnået de milepæle, jeg har. Det er en ære, jeg altid vil have med mig, og især pokalfinalesejren i 2018 står for mig som et stort højdepunkt i min karriere.

- Jeg skylder alle i og omkring Brøndby IF en stor tak for, hvordan min familie og jeg er blevet behandlet i hele min tid i klubben. Det betyder meget for mig, og jeg har ønsket at betale tilbage, hvilket betød, at jeg sidste vinter forlængede med klubben. Nu håber jeg, at de sidste detaljer falder på plads på mit besøg dernede. Det har været vigtigt for mig, at klubben bliver kompenseret, og jeg er taknemmelig for, at klubben giver mig og min familie muligheden for at tage på endnu et udlandseventyr. Sidst, men ikke mindst, så kan jeg kun bekræfte, hvad alle Brøndby fans siger; en gang Brøndby, altid Brøndby. Brøndby vil altid være i mit hjerte.

Kamil Wilczek blev i 2018 og 2019 kåret som årets spiller i Brøndby IF, og opnåede 163 kampe og scorede 93 mål.

Foto: Getty Images