8. JANUAR 2020 kl. 15:35
Ny analytiker i Brøndby IF

Brøndby IF har ansat Jimmy Brinksby som analytiker, og han skal fremover hjælpe trænerteamet med tal og video til udvikling af truppen til både træning og i kampsituationer.

- Jeg har været træner i mange år, senest i Næstved hvor jeg først havde U17-holdet, og så bagefter blev jeg Head of Coaching, som jeg var indtil nogle måneder siden. Så jeg er fodboldtræner, og ved siden af har jeg så været skolelærer i mange år.

- Jeg var Head of Coaching i nogle måneder, som er den sportslige ansvarlige for talentafdelingen. Ham, der ligesom sætter strukturen for spillestil, hvordan der trænes og sørger for, at der er en rødtråd gennem hele ungdomsafdelingen.

Selvom det Jimmy Brinksbys første job som analytiker, kan han sagtens tage en masse erfaring med fra sit arbejde som fodboldtræner, hvor analyse er en stor del af opbygningen af et fodboldhold. 

- Man kan sige, at alle trænere laver en eller anden form for analyse, og jo højere du så kommer op i hierarkiet, jo mere er du nødt til at uddelegere, for du kan ikke håndtere det hele selv. Analyse er nok den del, jeg har været bedst til som træner. Både under kampene, men også i forhold til at bygge på mit hold ud fra analysedelen. Og så er jeg jo totalt computernørd, det skal man være i det her job.

- Min måske største opgave bliver det, der hedder ’pre-match’, hvor jeg analyserer vores modstandere. Hvordan de bygger deres spil op, hvad de har styrker, svagheder, hvordan de presser – alt sådan noget. Vi jo Brøndby IF, så vi vil helst gerne gøre det på vores egen måde, men der er altid nogle nuancer, man skal justere på og holde øje med.

- Under kampene sidder jeg oppe under loftet og ’live-tagger’, altså hvad er det, der sker lige nu, så Niels (Frederiksen, red.) kan vise det i pausen og justere, hvis det er nødvendigt. Det jo ikke ligefrem de bedste pladser, man har på trænerbænken. Der kan jeg se det hele oppefra. Derudover skal jeg hjælpe trænerteamet med at udvikle spillestilen og truppen.

Den nye analytiker skal nu for første gang leve af sin hobby, som er fodbold. Det kan blive nogle lange arbejdsdage og en anderledes måde at arbejde på end i forhold til at være skolelærer, men Jimmy Brinksby glæder sig utrolig meget til den nye udfordring.

- Det at være mandlig skolelærer med 15 års erfaring, det er et rimelig sikkert job. Og skulle man gå hen og blive fyret, så er det ikke så forfærdeligt svært at finde et nyt. Der er ikke lige tusind andre fodboldklubber, der skriger efter en analytiker, så selvfølgelig er det angstprovokerende, men det er en hverdag, hvor jeg lige pludselig skal leve af det, jeg før bare har gjort for sjov. Det glæder jeg mig helt sindssygt til.

- Det er jo en fuldstændig fantastisk fodboldklub at komme til, for det er jo på rigtig mange parametre Danmarks absolut største fodboldklub. Så er jeg godt klar over, at der er nogen, der har vundet flere mesterskaber på det seneste, men Brøndby IF er bare en mastodont i dansk fodbold.