Per Nielsen: En blandet efterårssæson

03.01.2020 13:30

I dagene omkring jul og før nytår kiggede vi tilbage på Masterclass-holdenes efterårsæson, og tager vi et tilbageblik på kvindernes efterårsæson og frem mod udfordringerne i Gjensidige Kvindeligaen i foråret.

Det har været et halvt år med op- og nedture for cheftræner Per Nielsens mandskab, der slutter grundspillet i Gjensidige Kvindeligaen på en andenplads med ét point op til Fortuna Hjørring. Det hul bliver udvidet en smule, da strukturen er sådan, at førstepladsen starter slutspillet med to point mere end nummer to. Det er cheftræneren egentlig fint tilfreds med, men de andre turneringer trækker ned.

- Det har været en blandet efterårssæson. Det er tæt, og vi har spillet gode og mindre gode kampe. Vi ligger nummer to lige nu efter Fortuna, og det er vi sådan set meget godt tilfredse med – det har vi gjort før. Det er godkendt efter alle de spillere, vi har mistet. Så har vi selvfølgelig haft nogle svipsere. Pokalturneringen er vi ikke med i mere. Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, og så røg vi også ud af Champions League. Det kan ske, men vi er lidt kede af, at det var mod et Glasgow-hold, vi mente, vi skulle have slået. Så det har været meget op og ned.

Det var meget tæt på, at Brøndby-kvinderne kunne vende et hjemmebanenederlag på 2-0 til samlet sejr i Skotland, men det lykkedes desværre ikke. Men på trods af det ærgerlige Champions League-exit, så tager Per Nielsen alligevel en del med fra returopgøret.

- Vi spillede en rigtig god kamp i Glasgow, og havde rigtig mange chancer for at afgøre det, men det lykkedes desværre ikke. Vi var godt klar over, at vi havde gjort det svært for os selv på hjemmebane, men hvis du bare ser isoleret på den kamp, vi spillede i Skotland, så var det en rigtig, rigtig flot præstation af pigerne, som vi godt kan tage med os til foråret.

Cheftræneren ser frem mod forårssæsonen, hvor guld i Gjensidige Kvindeligaen stadig er målsætningen. Inden ligaen sparkes i gang, skal holdet dog først igennem en grundig opstart.

- Der er selvfølgelig masser af punkter, vi kommer til at tage fat i. Vi har en lang opstart, som begynder her om en uges tid, og så skal vi selvfølgelig have styr på det hele. Som jeg nævnte før, så spillede vi nogle gode kampe, men vi var også meget svingende i vores præstationer, og det vil sige, at vi skal arbejde meget med vores stabilitet, så vi ikke kommer til at falde så langt ned i niveau. Det er først og fremmest det, vi skal have i fokus.

- Målsætningen er at vinde guld igen i år – det er klart, når vi spiller i Brøndby. Intet mindre er godt nok, så vi går selvfølgelig efter førstepladsen. Vi ved, at det bliver svært, for det er der andre hold, der også gerne vil, men vi mener, at vi har holdet og potentialet til det.

Foto: Joh-foto