28. NOVEMBER 2019 kl. 11:05
Optakt: Info og stats om FC København - Brøndby IF

Dommer: Jakob Kehlet
Kickoff: 11:45
Tv: 3+
Udebaneafsnittet er udsolgt
Liveupdate: BrondbyLive på Twitter

Superligaform
FC København: V-T-V-V-V
Brøndby IF: T-V-V-V-V

Seneste fem indbyrdes Superligaopgør
06.10.2019 Brøndby IF 3-1 FC København
05.05.2019 FC København 3-2 Brøndby IF
14.04.2019 Brøndby IF 1-2 FC København
04.11.2018 Brøndby IF 0-1 FC København
12.08.2018 FC København 3-1 Brøndby IF
 
Karantæne
Ingen
 
Karantæne ved næste advarsel
Dame N’Doye (3 point)
---
Hjörtur Hermannsson (3 point)
Anthony Jung (3 point)
Kamil Wilczek (6 point)

Vinkler om kampen
Det er Superligakamp nr. 89 mellem FC København og Brøndby IF. Statistikken siger 25 sejre til Brøndby IF, 20 uafgjorte og 43 nederlag samt en målscore på 99-119 set med Brøndby IF’s øjne.

De ni seneste Superligakampe mellem FC København og Brøndby IF er endt helt lige med fire sejre til hver klub samt en enkelt uafgjort. Også målscoren er helt identisk med 12 scorede mål til hver side i de seneste ni indbyrdes opgør.

Kamil Wilczek scorede to mål i Brøndby IF’s seneste Superligaopgør mod FC København. Hvis han skulle komme på scoringstavlen igen, vil det ikke blot være hans femte scoring mod FC København, men også hans scoring nr. 70 for Brøndby IF i Superligaen, hvormed han overtager scorings-klubrekorden i Superligaen fra Ebbe Sand.

Kampstart kl. 11.45 er det tidligste programsatte kamptidspunkt for en Superligakamp mellem FC København og Brøndby IF; et kvarter tidligere end den hidtidige rekord fra november 2017. Tidligste Superligakamp bliver det dog ikke til, da den indehaves af FC Nordsjælland og FC Vestsjælland med kampstart kl. 11.00 i september 2013.

Med 99 scorede mål mod FC København i Superligaen vil Brøndby IF’s næste scoring være mål nr. 100 mod de regerende danske mestre. Rekorden lyder på fire mål præsteret af fire tidligere og nuværende spillere; Ruben Bagger, Bent Christensen, Ebbe Sand og Kamil Wilczek.

Brøndby IF har scoret først i 37 af de 88 tidligere Superligakampe mod FC København med 23 sejre, seks uafgjorte og otte nederlag som resultat. Omvendt har FC København scoret først i 45 tilfælde, hvilket for Brøndby IF har resulteret i to sejre, otte uafgjorte og 35 nederlag.

December i Superligaen har traditionelt været pointgivende for Brøndby IF med ni sejre, ni uafgjorte og blot fire nederlag. Det endte dog med nederlag i Brøndby IF’s seneste Superligakamp i december, da det sidste år blev til et overraskende nederlag på 2-3 til Vendsyssel FF på et straffespark langt inde i overtiden.

Brøndby IF har kun spillet én kamp uafgjort i indeværende sæson af Superligaen, hvilket skete allerede i anden spillerunde. Hvis kampen mod FC København ender uden vinder, vil det være ensbetydende med ny Superliga-klubrekord på 16 Superligakampe i træk uden uafgjort.

Den enlige Superligakamp, som Brøndby IF tidligere har spillet på datoen 1. december, var i 2013, hvor modstanderen var… FC København. På trods af en føring midtvejs i første halvleg ved Ferhan Hasani fik FC København scoret tre mål inden for de efterfølgende 11 minutter, hvilket var de sidste scoringer i kampen.

Jakob Kehlet dømmer sit niende Superligaopgør mellem FC København og Brøndby IF. Han er den dommer med flest Derbykampe i nyere tid, men han har fortsat et stykke op til Claus Bo Larsen (11) og Kim Milton Nielsen (13), der er de mest anvendte dommere i det københavnske prestigeopgør.

Foto: Getty Images