21. NOVEMBER 2019 kl. 08:59
Ole Palmå: 2019 bliver et meget utilfredsstillende regnskabsår

I dag har Brøndby IF offentliggjort kvartalsregnskabet for tredjekvartal, som blandt andet viste, at ledelsen har foretaget en nedjustering.

Administrerende direktør Ole Palmå fortæller her om regnskabet.

- Det er frustrerende, at vi kan konstatere, at vi nok engang må justere vores forventninger til hele året. Vi forventer nu, at vi lander i spændet -75 mio. kr. til -79 mio. kr. Vi har i 2019 foretaget en del investeringer i faciliteter og vedligehold af Brøndby Stadion og har i den forbindelse netop afsluttet en række byggesager med større omkostninger end forventet. Derudover har vi oplevet øgede omkostninger til vores fodboldrelaterede aktiviteter, og samtidig har vi ikke realiseret transfergevinster i det niveau, vi havde forventet i 2019. Samlet set betyder det, at 2019 bliver et meget utilfredsstillende regnskabsår.

Tredjekvartals nettoomsætning var et lyspunkt i regnskabet, da man landede på rekordhøje 52 mio. kr., men Ole Palmå fastslår, at det hårde arbejde fortsætter, mens man arbejder på at få retvendt økonomien.

- Vores nettoomsætning i tredjekvartal alene lander på 52 mio. kr., hvilket er den bedste nettoomsætning for et tredje kvartal, vi nogensinde har haft. Det er en virkelig flot præstation af hele organisationen, som har knoklet benhårdt, men når vi samtidig må nedjustere, så der er ikke andet for end at fortsætte det hårde arbejde og knokle på med de ting, vi gør rigtigt, så vi over de næste par år kan få retvendt økonomien.

Af regnskabet fremgår det også at, partnerne og sponsorerne bidrager med en større og større del af omsætningen.

- Ser vi på årets første tre kvartaler, så bidrager partnere og sponsorer nu med 50,8 mio. kr., hvilket er det bedste resultat siden 2010, og vi nærmer os en fordobling siden 2016, hvor vi igangsatte strategi 6.4. Den kolossale opbakning, der er for vores klub, viser styrken i Brøndby IF-brandet og fællesskabet i et år, hvor der har været sportslige udfordringer og skift i den sportslige ledelse med ansættelsen af Niels Frederiksen som cheftræner og Carsten V. Jensen som fodbolddirektør.  Vi arbejder dedikeret og tæt med vores partnere og sponsorer, og investeringen i at dyrke dette tætte fællesskab ser vi lønnen af i disse år.

Tredjekvartalsregnskab viste ligeledes, at investeringer og dertilhørende mellemfinansiering har betydet, at man har optaget yderligere lån hos klubbens hovedaktionær Jan Bech Andersen og bestyrelsesmedlem Torben Bjørn Christensen.

- Vi arbejder alle henimod at klubben skal have et driftsoverskud og være fri af langsigtet gæld, hvilket er nogle af de økonomiske ambitioner i strategi 6.4. Inden vi når dertil, finansierer vi vores investeringer i bl.a. stadion og den sportslige sektor samt den dertilhørende mellemfinansiering af driften gennem lån. Vi værdsætter derfor højt, at klubbens hovedaktionær Jan Bech Andersen og bestyrelsesmedlem Torben Bjørn Christensen har tilbudt klubben lånefinansiering til de nødvendige investeringer i klubben.

Man kan læse hele regnskabet her.