20. SEPTEMBER 2019 kl. 13:55
Mukhtar: Sejre giver godt humør

Med en halvleg mod FC Midtjylland og fuld tid i sejren over FC Nordsjælland er Hany Mukhtar ved at være tilbage i fulde omdrejninger, og den tyske kreatør har svært ved ikke at skjule sin glæde over at være med igen.

- Det er godt at være rigtigt tilbage efter en lang pause. Det er ikke sjovt at være ude, så det er godt at være på banen igen. Når man har været ude i et stykke tid, er det vigtigt at spille en god kamp som mod FC Nordsjælland og få tanket noget selvtillid. Selvtillid er vigtigt for en fodboldspiller – ikke bare for mig, men for alle spillere.

Er man ude og se Brøndby-truppen træne, vil man se spillere i godt humør, der knokler, men også har plads til små drillerier, masser af grin og generelt en trup, der virker i rigtig god harmoni.

- Stemingen på holdet er rigtig god, men som professionel fodboldspiller ved man også, at det handler om resultater. Vi skal helst vinde hver gang, specielt i en stor klub som Brøndby IF, men heldigvis er det sådan, at med de gode resultater kommer det gode humør, og på den måde er sejre som mod FC Nordsjælland rigtig god på mange andre måder end bare på pointkontoen, siger Hany Mukhtar, der glæder sig til kampen mod Esbjerg fB på søndag.

- Vi ved alle, hvad der skete for os mod Esbjerg i sidste sæson, så vi kommer til at være meget fokuseret på den opgave, der venter. Det er altid svært at spille derovre, men vi skal over og vise, at vi er et bedre fodboldhold.

Hvis du tror på, at vi kan vinde 2-0 på udebane over Esbjerg fB på søndag, kan du i skrivende stund få odds 10.0 hos Betfair.

Når Esbjerg fB går på banen, er det ikke med John Lammers på sidelinjen. Den vestjyske klub stoppede samarbejdet med hollænderen tidligere på ugen, og assistenttræner Claus Nørgaard bliver manden ved roret.

Med et trænerskifte kan der komme nogle nye mekanismer og dynamikker i spil i en trup, og det er noget Hany Mukhtar er klar over kommer til at have en effekt til have på kampen på søndag og ikke mindst på hjemmeholdet.

- Når man har haft den samme træner i lang tid, er der nogle spillere, der måske kan gemme sig en lille smule. Den tryghed ryger, når der kommer en ny træner ind. Så starter alle fra nul og skal ud og bevise sig igen. Derfor er det altid svært at spille mod et hold, der står med en ny træner. Alle spillere vil vise sig bedst muligt frem, og der er måske nye spillere i startopstillingen, der vil bevise, at de er gode nok til at være med.

- For os handler det om at være mentalt parat til den opgave og tage alle tre point med hjem til Vestegnen.

Foto: Getty Images