Ole Palmå: Stor opgave foran os

27.08.2019 08:49

Brøndby IF’s 2019 halvårsregnskab blev her til morgen offentliggjort, og her kan man blandt andet læse, at halvårsregnskabet er negativt påvirket af forårets svingende resultater på banen. Nettoomsætningen i 1. halvår 2019 faldt således til 76,6 mio. kr. mod 92,2 mio. kr. i samme periode sidste år. Brøndby IF’s forventninger til årets resultat for 2019 før skat er nu i niveauet -63 mio. kr. til -73 mio. kr. mod et tidligere forventet resultat før skat i niveauet -40 mio. kr. til -50 mio. kr. Justering af forventningerne til årets resultat skyldes primært en forskydning af budgetterede transfers, samt omkostninger relateret til ændringer i det ledelsesmæssige set-up. Brøndby IF forventer således ikke længere at realisere transfergevinst i sommerens transfervindue.

Administrerende direktør Ole Palmå forklarer her om halvårsregnskabet.

- Vi er ikke tilfredse med dagens regnskab, og det er tydeligt, at vi fortsat har en stor opgave foran os. I de seneste år er der blevet investeret væsentligt i nye og forbedrede faciliteter for vores fans, som blandt andet Fanzonen og Familie Loungen, og vi har i dag et af de stærkeste kommercielle produkter i skandinavisk fodbold. Rammerne er meget vigtige, men det er de sportslige præstationer naturligvis også. Men som det fremgår af vores halvårsregnskab, så har vi en stor opgave i at skabe bedre balance mellem vores sportslige og kommercielle fundament. I første halvdel af 2019 blev vi ramt økonomisk af det dyk, vi oplevede i vores sportslige præstationer i sidste sæson. I foråret 2018 spillede vi med om mesterskabet helt frem til de sidste spillerunder, hvorimod vi i foråret 2019 havde udspillet vores rolle i mesterskabskampen relativt tidligt, hvilket betød at tilskuertallet ikke nåede op på samme flotte niveau som sæsonen før. Med væsentlig færre tilskuere faldt vores samlede F&B omsætning og salget af merchandise, ligesom at TV-indtægterne også faldt betydeligt i 1. halvår 2019.   

- Det positive, man kan tage med sig fra dagens halvårsregnskab, er, at vi i årets første seks måneder øgede omsætningen med 10% blandt vores sponsorer og partnere, hvilket er det bedste kommercielle resultat siden 1. halvår 2010. Kigger vi blot tre år tilbage, så er det næsten en fordobling af indtægterne fra vores sponsorer og partnere, og det fortæller os, at vi har et attraktivt produkt, og at vi forstår at skabe værdi for vores sponsorer og partnere.

- Fanzonen er en af de største investeringer, vi som klub har foretaget i vores fans, og de forbedrede faciliteter og forhold for vores fans før, under og efter kampe er blevet taget rigtig godt imod i forårets kampe. Vi oplever i dag, at fans kommer væsentligt tidligere på stadion, ligesom de bliver på stadion længere efter vores kampe er slut. Så selvom der var færre tilskuere til vores kampe i foråret, så øgede vi F&B omsætningen per tilskuer med hele 23%. Det er en markant stigning, som understreger, at de investeringer, vi har lavet i faciliteterne for vores fans på Brøndby Stadion, betaler sig.

Du kan læse hele halvårsregnskabet her.