Carsten V. Jensen: Balancen skal flyttes

27.08.2019 08:50

Brøndby IF’s 2019 halvårsregnskab blev her til morgen offentliggjort, og her kan man blandt andet læse at Brøndby IF’s forventninger til årets resultat for 2019 før skat nu er i niveauet -63 mio. kr. til -73 mio. kr. mod tidligere forventet et resultat før skat i niveauet -40 mio. kr. til -50 mio. kr. Justeringen af forventningerne til årets resultat skyldes primært en forskydning af budgetterede transfers, samt omkostninger relateret til ændringer i det ledelsesmæssige set-up. Brøndby IF forventer således ikke længere at realisere transfergevinst i sommerens transfervindue.

Fodbolddirektør Carsten V. Jensen fortæller her om den sportslige udvikling i klubben.

- Vi har en stor udfordring og ansvar for at skabe økonomisk og sportslig balance, for et underskud i den størrelsesorden, som vi præsenterer i dag, er usundt for klubben. Vi kommer ikke i balance ved at kopiere vore konkurrenters modeller. Vi skal derimod vokse organisk, både sportsligt og kommercielt, med de økonomiske ressourcer, vi genererer i de kommende år. Vi skal finde vores egen vej og få bygget et bæredygtigt fundament, der sikrer, at klubben om mange år stadig er en del af toppen i dansk fodbold, samtidig med at vi naturligvis skal gøre alt i vores magt for at sikre, at vi fastholder vores konkurrenceevne på den korte bane. Det er den måde, hvorpå vi kan få skabt et langtidsholdbart Brøndby IF i økonomisk og sportslig balance.

- Det er naturligvis ikke en vej uden bump og forhindringer, men løsningen på vores udfordringer er ikke at købe os ud af dem. Vi skal selvfølgelig fortsat være aktive på transfermarkedet, men vi skal agere en smule anderlededes end hidtil. Blandt andet skal vi have mere fokus på den yngre og værdiskabende del af markedet. Vi har i tillæg set i denne sæson, hvordan vores talenter fra Brøndby Masterclass kan træde ind og få spilleminutter på vores Superliga-hold, som har bidraget til at vi p.t. ligger nummer tre. Det er et konkret eksempel på, hvordan vores egenudviklede spillere løfter en opgave for os her og nu, samtidig med at disse egenudviklede spillere på den lidt længere bane bliver så attraktive, at vi på det rette tidspunkt kan få sendt dem godt afsted til større adresser i udlandet. Den værdikæde er afgørende for os i fremtiden.

- Som sagt, så er det en stor opgave vi står med, men jeg er ikke bekymret for, om vi lykkes. Det vil vi, og det gør vi. For ingen i klubben eller i bestyrelsen er i tvivl om, at dette er den virkelighed, vi kigger ind i og må agere ud fra. Jeg har været her i halvanden måneds tid, og jeg ser hvordan alle trækker i samme retning. Fællesskabet fornægter sig ikke, heller ikke når det er til tider er svært og udfordrende, og sammen vil vi lykkes.

Du kan læse hele halvårsregnskabet her.