Bliv klog på S.C. Braga

01.08.2019 23:20

Med en samlet sejr over Lechia Gdansk, kunne vi her til aften spille os videre til trejde runde af Europa League-kvalifikationen. Der venter portugisiske S.C. Braga først på hjemmebane på torsdag kl. 18:30, og ugen efter i Portugal. Hvis du ikke allerede ved, hvad S.C. Braga er for en klub, giver vi dig her muligheden for at lære dem lidt bedre at kende.
 
Sporting Clube de Braga blev grundlagt i 1921 og har tre titler til sit navn. To pokaltrofæer og et ligacup-trofæ og intet mesterskab. S.C. Braga har hjemmebane på det ikoniske Estádio Municipal de Braga, som er bygget på en bjergside og har plads til omkring 30.000 tilskuere fordelt på to hovedtribuner.
 
Klubben startede med at spille i grønt og hvidt, men i sæsonen 1945-46 skiftede de til en Arsenal-lignende rød og hvid trøje, da deres daværende præsident, José Antunes Guimaraes, havde en forretningsforbindelse i London og eftersigende var stor Arsenal-fan. Klubben ændrede endda navnet på deres ungdomshold til Arsenal de Braga.

Europæisk har SC Braga haft nogle fine bedrifter i det nye årtusinde. De vandt den sidste udgave af UEFA Intertoto Cup i 2008 og kom hele vejen til finalen i Europa League i 2011. Efter deres hidtil eneste andenplads i Primera Liga i 2012, kvalificerede de sig for første gang til Champions League ved at besejre Celtic FC og Sevilla FC i kvalifikationen.
 
Portugiserne blev i sidste sæson nummer fire i deres hjemmelige liga og sikrede sig derved en plads i Europa League-kvalifikationens anden runde. Deres topscorer i sidste sæson, Dyego Sousa, nettede 15 gange i 33 kampe. Det var godt nok til en femteplads på topscorerlisten. De har ikke startet deres sæson i Portugal endnu. Den starter først weekenden efter det første opgør på Brøndby Stadion, som altså er deres første kamp af betydning.
 
S.C. Braga ligger lige nu nummer 50 på UEFA’s kloefficientliste og er derfor seedet med deres 31.000 point. Skulle Brøndby IF vinde samlet over S.C. Braga, vil vi overtage deres seedning i den sidste og afgørende play-off runde.
 
Første opgør bliver spillet på Brøndby Stadion den 8. august kl. 18:30, og returkampen spilles i Portugal på Estádio Municipal de Braga den 15. august.
 
Informationer om billetsalg og faninformationer følger her på siden