Hermannsson: Kampene i Europa er altid anderledes

25.07.2019 12:00

Det er kampdag i Polen, og i aften står Brøndby-mandskabet over for KS Lechia Gdansk i Europa League-kvalifikationens anden runde. Det er første kamp, mens returkampen spilles i Brøndby om en uge. Og Hjörtur Hermannsson regner med, at aftenens opgør bliver med intensitet og nerve.

- Jeg forventer en hård europæisk kamp. Kampene i Europa League er altid anderledes end dem, vi er vant til fra Superligaen og pokalturneringen. Det er et andet tempo, andre taktikker, man møder, og så er det vind-eller-forsvind over to kampe. Det giver altid lidt mere nerve til kampene, fordi det betyder så meget at gå videre. Så det bliver forhåbentlig en fed kamp i en rigtig god kulisse, og vi vil gøre alt for at få et godt resultat med hjem til Brøndby, hvor det skal afgøres.

Det er tredje kamp i Europa denne sommer, og det, der især kendetegner kampene i Europa League-kvalifikationen, er, at man møder modstandere, man ikke er vant til at møde. Men den islandske forsvarsspiller føler selv, at han og holdkammeraterne er godt forberedt på, hvad der møder dem i aften på Stadion Energa Gdansk.

- I fodbold generelt er man nødt til at have mere styr på sin egen spillestil end modstandernes. Så vi har også fokus på vores eget spil, men samtidig føler jeg, at vi er godt forberedt på Lechia Gdansk i aften. Vi spillede mod to polske hold på træningslejren, og selvom der selvfølgelig er stor forskel på, hvordan man spiller i venskabskampe, kan det alligevel give en lille fornemmelse af, hvad der venter os i aften. Og så har vi jo en masse dygtige mennesker på holdet – inklusive Kamil, der kender dem – som har undersøgt dem. Så jeg føler mig godt klædt på. 

- Det er et hold, der lægger meget af deres spil an på kontraangreb, og det skal vi være opmærksomme på. Især os nede i bagkæden. Men i det hele taget er de meget disciplinerede og taktisk dygtige, så jeg tror, at nøglen ligger i at være opmærksomme på alt i kampen – både i kontraangrebene, men også i vores opbyggende spil.

Der er kampstart i Polen kl. 19:00, og du kan se opgøret direkte på 6’eren.