Lær Lechia Gdansk at kende

18.07.2019 21:35

Brøndby IF kunne torsdag aften spille sig videre i Europa League-kvalifikationen, og i anden runde venter polske Lechia Gdansk. Hvis du ikke allerede ved, hvad Lechia Gdansk er for en størrelse, får du her muligheden for at lære dem lidt bedre at kende.

Den polske klub blev grundlagt i 1945 og hed oprindeligt BOP Baltia Gdansk. Sidenhen har klubben skiftet navn hele 12 gange og blev først døbt Lechia Gdansk i 2009. Holdet har hjemmebane på Stadion Energa Gdansk, som blev bygget og brugt i anledningen af EM 2012 i Polen og Ukraine, og stadionet har plads til 41.620 tilskuere. Det er også her, finalen i Europa League skal spilles i 2020.

I den polske liga, Ekstraklasa, er det aldrig blevet til et mesterskab for Lechia Gdansk. Deres bedste placering har været en tredjeplads, som de sikrede i sæsonen 1955/56 og 2018/19. Det var den seneste bronzemedalje, der sikrede Lechia Gdansk en plads i Europa League-kvalifikationens anden runde.

Derudover har klubben vundet både den polske pokalturnering og den polske Super Cup to gange. Super Cuppen vandt de så sent som i lørdags med en 3-1 sejr over mesterholdet Piast Gliwice. Kampen er den eneste Lechia Gdansk har spillet indtil videre i denne sæson, men de åbner den polske liga i morgen ude mod LKS Lodz.

Lechia Gdansk har kun spillet én europæisk kamp i deres historie, og det var i sæsonen 1983/84, hvor de mødte Juventus og røg ud efter to nederlag. Det er altså klubbens første kamp i Europa i 36 år. Til sammenligning spillede Brøndby IF deres første kamp i Europa for 33 år siden og har efterfølgende deltaget i 168 europæiske opgør. Kampen mod de blågule vil altså være en historisk kamp for det polske mandskab, der er tilbage i den europæiske familie igen.

En af holdets helt store profiler er den 23-årige slovak og landsholdsspiller, Lukas Haraslin, som ikke skal have meget plads på venstrekanten, før han bliver farlig. Han scorede også to mål i Super Cup-finalen.

De blågule starter i Polen torsdag den 25. juli og spiller returkampen hjemme på Brøndby Stadion torsdag den 1. august. Information om billetsalg bliver lagt op her på siden.

Foto: Getty Images